Apparat för whiskyanalysering lanseras

2012-04-01 0 kommentarer

I veckan kom information om en apparat för provning av whisky. Den har utvecklats tillsammans med Shantou University i Kina. Whiskyn hälls helt enkelt i apparaten som sedan mäter fenolhalten och om sockerkulör satts till. Därefter förångas whiskyn genom ett munstycke och du kan själv göra din egen bedömning.

Tillverkarna bakom apparaten hoppas att detta skall bli ett användbart verktyg för de som vill analysera whiskyn på djupet, och få svar på sådant som producenterna inte alltid anger, om det t.ex. finns sockerkulör i whiskyn eller inte.

Apparaten introduceras just nu till ett specialpris. Dessutom ingår i setet 12 olika doftprover, prover på olika typer av ek, samt ett dataprogram som analyserar datan från apparaten.

Läs mer på www.theultimatewhiskytester.com
Naturligtvis finns inte denna apparat på riktigt. Vi tackar Louis Reps för ett väl författat aprilskämt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jenz Rönnow

Grundare av whiskyforum och passionerad whiskyälskare. Startade whiskyforum våren 2004. Mottagare av Gordon & McPhail Scholarship 2010.