Sänkt pris på The Ileach

2013-04-21 0 kommentarer

På senare tid har whiskyvärlden nåtts av flera varningssignaler att rökig Islaywhisky börjar ta slut. Det är inte längre bara Sverige som upptäckt den rökiga whiskyns tjusning. Nu rusar priserna uppåt i takt med att de kvarvarande lagren sinar. Symposion gör tvärtom och sänker priset med nästan 20 procent på rökbomben The Ileach Single Malt.

Att tillverka whisky är ett marknadsmässigt vågspel. Man måste veta vilken whisky kunderna vill ha om tio år. Ingen kunde i 2000-talets början ana den vurm för rökig Islaywhisky som nu sköljer över världen. Nu ångrar destillerierna att man inte producerade mer och kan bara bekymrat se på hur lagren krymper.

När Symposion började sälja rökig single malt i Sverige i mitten av 1990-talet var det ingen i Skottland som trodde det var möjligt. Sådan whisky var då i stort sett enbart avsedd som krydda i de stora blendwhisky­märkena.

Symposion går mot strömmen

Tack vare vårt mångåriga samarbete med destillerierna på Islay har vi byggt upp ett imponerande lager av Islaywhisky. Nu när whiskyvärlden törstar efter rökig whisky gör Symposion det omöjliga – öppnar kranarna och sänker priset radikalt. När all annan whisky blir dyrare sänker Symposion priset på The Ileach från 355 till 299 kronor!

Redan före prissänkningen ansågs The Ileach tillhöra det mest prisvärda på Systembolaget. Få whiskysorter har genomgående, år efter år, fått så höga betyg i exempelvis Jim Murrays Whisky Bible där världens alla whiskysorter bedöms. Med sin mångbottnade komplexitet och mäktiga kombination av kraftfull rökighet och fruktig sherry har The Ileach ett djup som bara mångdubbelt dyrare whisky är i närheten av. Vilket Islaydestilleri som producerat The Ileach är en synnerligen väl bevarad hemlighet, och så kommer det att förbli.

Vi gläds förstås åt att svenska konsumenter trots Sveriges höga alkoholskatter nu får möjligheten att byta upp sig kvalitetsmässigt. Det är förmodligen ganska unikt att erbjuda en förstklassig single malt till samma pris som blendwhisky.

Nr 515 The Ileach, 40%, 299 kr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jenz Rönnow

Grundare av whiskyforum och passionerad whiskyälskare. Startade whiskyforum våren 2004. Mottagare av Gordon & McPhail Scholarship 2010.