Hoppa till innehåll


Bild

Information & regler


  • Låst ämne Detta ämne är låst
No replies to this topic

#1 Jenz Rönnow

Jenz Rönnow
  • Admin
  • 6877 Inlägg:
  • Kön:Man
  • Ort:Trelleborg
  • Intressen:Whisky
  • Whiskyklubb:WSS

Sparad 31 May 2007 - 22:30

Information & regler


1 - När du blir medlem

1.1 Följ våra regler
I och med att du registrerar dig som medlem så accepterar du också alla de regler som finns för whiskyforum.se. Reglerna gäller alla aktiviteter knutna till ditt användarkonto och oavsett om det är du eller någon annan som använder det.

1.2 Behandling av personuppgifter
I samband med registreringen så lämnar medlemmen uppgift om användarnamn och e-postadress. Beroende på dess utformning så kan dessa utgöra en personuppgift enligt Personuppgiftslag (1998:204). Användarnamnet är personligt och behövs för att medlemmen ska kunna nyttja diskussionsforumet samt vissa övriga funktioner som webbplatserna whiskyforum.se tillhandahåller. Användarnamnet är synligt för alla, även för de som inte är medlemmar. E-postadressen som lämnas är endast synlig för personer som administrerar dessa webbplatser. Utöver detta loggas även ip-adresser vid användandet av forumet ur statistiskt avseende.

1.3 Personuppgiftsansvarig
Ansvarig för samtliga personuppgifter är whiskyforum Sverige AB som driver webbplatsen www.whiskyforum.se och whiskyforum.se.


2 - När du har blivit medlem

2.1 Moderatorer vill väl
Moderatorerna finns här för att göra din och alla andra medlemmars tillvaro så trevlig som möjlig. Får du en uppmaning eller tillsägelse av en moderator så rätta dig efter denna.

2.2 Om någon bryter mot reglerna
Om du anser eller misstänker att en specifik medlem bryter mot någon regel så diskutera inte detta öppet i forumet utan skicka en anmälan (via länken "Anmäl" under inlägget) med uppgift om vilken regel det bryter mot.

2.3 Inlägg, bilder, signaturer, avatarer & annonser kan plockas bort
En moderator kan utan förvarning redigera eller ta bort inlägg, bilder, signaturer, avatarer och annonser som bryter mot någon regel eller mot svensk lag. För att en tråd inte ska upplevas som konstig eller osammanhängande så kan detta även innebära att inlägg ändras.


3 - Vett & etikett

3.1 Uppträd vårdat & trevligt
Ett vårdat språk och trevligt uppträdande ökar dina chanser att få svar och bli vänligt bemött. På grund av detta så tillåter vi generellt inga inlägg som innehåller svordomar, könsord eller liknande.

3.2 Insinuationer eller påhopp accepteras inte
Personangrepp, förolämpningar, nedsättande kommentarer, kränkningar, hets mot folkgrupp eller kritiserande av hela samhälls-/yrkesgrupper är naturligtvis inte tillåtet, varken i form av kommentarer eller bilder. Detta gäller särskilt anspelningar på kön, ras, religion, religiösa åsikter, nationellt eller etniskt ursprung, bildningsgrad, sexuell läggning, funktionshinder eller utvecklingsstörning.


4 - Din signatur

4.1 Bilder tillåts inte
Även om en bild säger mer än tusen ord så skall signaturen endast bestå av text, detta för att undvika ett rörigt och potentiellt segt forum. Se även punkt 6.2 & 6.3.

4.2 Företagare eller Leverantör? - Upplys andra om detta!
Medlemmar som driver eller representerar företag som säljer eller tillverkar produkter inom de områden som whiskyforum.se behandlar skall i sin signatur tydligt meddela detta genom att ange företagsnamnet samt den personliga kopplingen till företaget. Eventuell titel/roll räcker.


5 - Personuppgiftslagen (PUL)

5.1 Var försiktig med personuppgifter
Personuppgiftslagen gäller på en webbplats som denna där grundlagsskydd saknas. Det innebär att det är förbjudet att utan samtycke behandla personuppgifter, speciellt om de kan upplevas som kränkande. Som personuppgift räknas all slags information som direkt eller indirekt kan hänföras till en fysisk person som är i livet. Några exempel är namn, personnummer, adress, telefonnummer, anställningsnummer, bilnummer, bilder mm.


6 - Annonsering

Privatpersoner
6.1 Privatpersoner annonserar under Marknadsplatsen
"Marknadsplatsen" erbjuder privatpersoner en möjlighet att gratis utannonsera produkter tillhörande de områden som whiskyforum.se behandlar. I och med detta är annonsering eller länkar till annonser i forumet, signaturen eller avataren inte nödvändigt och inte heller tillåtet, detta för att undvika ett rörigt forum samt att underlätta moderatorernas arbete. Marknadsplatsen är till för våra aktiva medlemmar, och du kan därför inte skapa inlägg i avdelningen om du inte är VIP medlem. Om du inte är VIP medlem, kan du fortfarande läsa och svara på alla inlägg i denna avdelning. För mer information om VIP-medlemsskap, se punkt 6.2.

6.2 Reklam eller värvning
Inlägg kring whiskyrelaterade arrangemang är en självklar del av whiskyforum.se. Om man själv ordnar arrangemang och gör reklam för dessa på forumet så uppmanas man dock att bli sk "VIP+"-medlem. Detta för att visa sin uppskattning för den stora målgrupp man här når med enkla medel. Läs mer om vad som ingår i "VIP+"-medlemsskapet » här «. Vid reklam av kommersiella produkter hänvisar vi till att kontakta oss för köp av annonsplats.

Företag & Leverantörer
6.3 - Reklam är endast tillåten på platser avsedda för detta
Vill du som företag erbjuda eller göra reklam för dina produkter/tjänster så hänvisar vi till att kontakta oss för köp av annonsplats. Utöver detta tillåts ingen reklam på webbplatsen whiskyforum.se. Med reklam avses alla aktiviteter eller beteenden i syfte att främja försäljningen eller nyttjandet av produkter eller tjänster, t.ex. att lämna positiva recensioner eller omdömen om det egna företagets produkter/tjänster eller att locka besökare till egna webbplatser. Självklart tillåter vi inte heller det omvända, dvs. att i syfte att missgynna andra företag tala illa om deras produkter eller tjänster, t.ex. genom negativa recensioner eller omdömen.

Denna regel gäller i första hand för företagets ägare och anställda i ledande ställning men även för andra som agerar i egenskap av företagsrepresentant, på uppdrag av företaget eller är starkt knuten till en viss produkt/tjänst/webbplats. Att i forumet besvara direkta frågor från våra medlemmar är dock tillåtet så länge man inte "späder på" svaren med, för den aktuella frågan, obefogad information.

Som undantag från denna regel gäller att leverantörer får lov att göra inlägg om kommande produkter i avdelningen "Leverantörsinformation".


7 - Din avatar & personliga foto

7.1 Inte stötande
En avatar eller personlig bild är ett bra sätt att ge ditt användarnamn ett "ansikte". En avatar får inte vara stötande samt skall följa övriga regler på forumet.

7.2 Inte animerade
Hur lustiga de än må vara så är animerade avatarer inte tillåtna.

7.3 Inga länkar eller kommersiella budskap
En avatar eller personlig bild är till för att representera personen bakom inläggen, kommersiella budskap såsom reklam för specifika arrangemang hör därför inte hemma här, en destillerilogotyp är dock exempelvis ok. Inte heller länkar hör hemma här, dessa finns det plats för på andra platser i forumet.

7.4 Företag & Leverantörer, använd gärna er logotyp
Medlemmar som representerar företag som säljer eller tillverkar produkter inom de områden som whiskyforum.se behandlar uppmuntras, i de fall det är möjligt och tillåtet, att använda företagslogotypen som avatar.


Detta inlägg har ändras av Jenz Rönnow: 09 January 2014 - 13:26
Uppdatering 2014-01-09

Jenz Rönnow
Grundare av whiskyforum | Medlem i Whisky Society Skåne