Festivalutgåvor från Lagavulin och Caol Ila

2012-06-07 0 kommentarer

Diageo meddelade nyligen att Lagavulin och Caol Ila släppt två nya single-cask utgåvor med anledning av Islay Festival 2012.

Liksom tidigare festivalbuteljeringar förväntades intresset för dessa utgåvor bli väldigt stort från främst samlare och whiskyentusiaster. Tidigare år har de sålt slut redan inom några timmar från försäljningsstart och detta år torde inte bjuda på någon överraskning i detta hänseende. Buteljeringarna som är en variant av de traditionella stilar som återfinns i Lagavulin 16 år och Caol Ila 12 år har alltid mottagits väl, mycket med anledning av kvalitén och den intressanta smakupplevelsen.

14-åriga Lagavulin Feis Ile 2012

Lagavulins festivalbuteljering är en ”Refill Sherry Butt” från februari 1998, som personligen valts ut av Iain McArthur från lagerhus #1. Den har buteljeras vid en naturlig fatstyrka av 55,1% ABV och vid det blygsamma antalet av 654 numrerade flaskor.

11-åriga Caol Ila Feis Ile 2012

Caol Ilas utgåva är en ”Sherry Butt” från januari 2001 som valts ut av Billy Stitchell. Även denna buteljerades vid en naturlig fatstyrka, som i detta fall hamnade på 60.4% ABV. 618 numrerade flaskor fanns att tillgå av denna utgåva vid försäljningsstarten.

Årets utgåvor säljs endast i destilleributikerna enligt principen ”först till kvarn”. Lagavulin inledde med säljstart lördagen den 26 maj och Caol Ila startade måndagen den 28 maj. Båda utgåvorna hade en prislapp på 947 SEK per flaska.

Källa: Diageo. Foto: Mark Unsworth, Islay Studios.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jenz Rönnow

Grundare av whiskyforum och passionerad whiskyälskare. Startade whiskyforum våren 2004. Mottagare av Gordon & McPhail Scholarship 2010.