Indien slutar tillverka skotsk whisky

2011-07-07 0 kommentarer

Precis som Korea har den Indiska regeringen gett Scotch Whisky Association (SWA) trumfkortet på den Indiska dryckesmarknaden som värderas till 22 miljarder dollar årligen.

Hittills har all whisky som säljs på kontinenten var märkt som ”Scotch”, trots att majoriteten av Indisk tillverkad whisky destillerats från melass som sedan blandats med malt-baserad sprit.

De Indiska destillerierna kommer fortfarande att kunna använda Skotska symboler och bilder på sina etiketter, men beslutet som fattas i slutet av förra månaden, har setts som ett positivt steg av SWA.

SWA’s verkställande direktör, Gavin Hewitt, sa: ”Indien är en av våra prioriterade marknader. Det finns en enorm efterfrågan på Skotsk whisky från kräsna indiska konsumenter. Det är viktigt att de har förtroende för kvalitet och integritet när de köper (whisky).”

SWA ansökte om GI-status under 2009 och sedan dess har sett en 40% ökning av skotsk export till Indien – totalt 40 miljoner flaskor.

Källa: The Drinks Business

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jenz Rönnow

Grundare av whiskyforum och passionerad whiskyälskare. Startade whiskyforum våren 2004. Mottagare av Gordon & McPhail Scholarship 2010.