Investera i svensk whisky

2012-04-11 0 kommentarer

Det svenska intresset för maltwhisky fortsätter att växa starkt. Systembolagets försäljning har ökat med över 70 procent på tio år och Sverige har idag inte mindre än åtta producerande whiskydestillerier.

De globala trenderna pekar på fortsatt tillväxt för whisky. Whiskyintresset ökar, och det säljs allt mer maltwhisky. Skottland har fortfarande den största produktionen, men intresset för whisky från nya producentländer har ökat så mycket att begreppet »New World Whisky« börjar slå igenom på allvar.

Svensk kompetens i världsklass

De svenska förutsättningarna för whiskyproduktion är unika; vårt klimat, våra råvaror, vårt kalla vatten och en processteknisk kompetens i världsklass börjar redan ge resultat.

Svensk whisky har alla möjligheter att ta sig ut i världen. Redan nu talar utländska journalister och experter med respekt om utvecklingen i Sverige. Det senaste numret av »Unfiltered« – ett whiskymagasin för den exklusiva medlemsklubben »The Scotch Malt Whisky Society« – ägnar huvudartikeln åt den svenska whiskymarknaden. Den avslutas: »And with a groundswell of new distilleries to call its own, Sweden’s whisky future seems bright indeed.«
Nordic Whisky Capital genomför nu en nyemission som ger fler tillfälle att vara med och bygga denna tillväxtbransch. Nordic Whisky Capital investerar i whiskyföretag, främst i Sverige, men också i övriga Norden. Bland annat är bolaget delägare i de två största svenska destillerierna: Mackmyra och Box. Förutom den finansiella investeringen bidrar Nordic Whisky Capital med kunskap om branschen, affärserfarenhet och erfarenhet av finansieringslösningar.

Eftersom Nordic Whisky Capital investerar i en enda bransch, whiskybranschen, kan all energi läggas på att utveckla kunskapen om den och därmed ge bästa möjliga stöd till de bolag där de är engagerade.

Affärsidé, vision & mål

Nordic Whisky Capitals affärsidé är att investera i whiskyrelaterade företag, eller andra whiskyrelaterade tillgångar, i Sverige och övriga Norden eller med kopplingar till Norden. Visionen är att Nordic Whisky Capital ska vara den ledande investeraren inom den del av whiskybranschen i Sverige som riktar sig mot specifikt whiskyintresserade.

Nordic Whisky Capitals genomsnittliga årliga avkastning på totalt kapital ska överstiga 10 %. 2011 var avkastningen 29 %.

Unik emissions-buteljering

Nordic Whisky Capital bjuder in sina ägare till utvalda whiskyupplevelser och buteljerar unik whisky enbart för aktieägarna. Under december 2011 fylldes ett 100 litersfat av ungersk bergek med rökigt nydestillat från Box Destilleri.

För alla som tecknar sig för aktier i nyemissionen erbjuds andelar i detta unika fat.

Hur du tecknar dig för aktier

Nordic Whisky Capital hälsar dig varmt välkomna att följa med in i en spännande framtid och det svenska whiskyundrets fortsatta expansion.

Om du vill teckna dig för aktier, kan du ladda ner pdf med fullständig information om emissionen, och du kan också läsa mer om Nordic Whisky Capital på deras hemsida.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jenz Rönnow

Grundare av whiskyforum och passionerad whiskyälskare. Startade whiskyforum våren 2004. Mottagare av Gordon & McPhail Scholarship 2010.