Irländskt destilleri planerar utbyggnad för flera miljoner €

2011-12-07 0 kommentarer

Destilleriet som ligger i County Cork producerar Jameson och Single Pot Still whiskeyn Midleton, och expansionen beror på ökad efterfrågan på irländsk whiskey enligt Pernod Ricard.

Speciellt Jameson har ökat till att sälja tre miljoner lådor under år 2010, varav en miljon av dem i USA.

Anna Malmhake, ordförande och VD för Irish Distillers säger: ”Vi är mycket glada att tillkännage vår investering för vårt destilleri Midleton. Detta expansionsprojekt är en återspegling av den internationella framgång som Jameson rönt, och den stora framtida potential som finns för varumärket.

”Jameson är nu i sitt 23:e år av tillväxt och vi upplever en tvåsiffrig tillväxt på 40 marknader. Med denna investering vill vi visa att Midleton, där destillering pågått sedan 1825, är något av det viktigaste för den irländska whiskeyproduktionen.”

Projektet planeras att inledas nästa år och vara under 15 månader. Projektet beräknas skapa 60 tillverknings- och tekniska arbeten och öka antalet anställda vid Irish Distillers i Irland till 560 stycken.

Ytterligare 250 byggjobb kommer också att skapas som ett resultat av arbetet och för samhället i stort kommer arbetstillfällen att skapas då man behöver öka från de idag 33.000 ton korn man använder i produktionen.

Tidigare i år meddelade bolaget också en 100 miljoner euro investering i en ny lagringsanläggning i Dungourney nära Midleton.

Källa: The Drinks Business

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jenz Rönnow

Grundare av whiskyforum och passionerad whiskyälskare. Startade whiskyforum våren 2004. Mottagare av Gordon & McPhail Scholarship 2010.