Macallan lanserar virtuell app

2011-12-03 0 kommentarer

Appen kallas för ”Dela en dram”, är en app utvecklad för att bygga på varumärkets växande närvaro på Facebook, som nyligen passerade milstolpen att få 60.000 fans.

Appen gör det möjligt för fans att dela en virtuell dram med sina vänner genom att välja sin favoritbuteljering från Macallans sortiment, däribland Macallan Sherry Oak 12 år gammal, The Macallan Fine Oak 15 år och 1824 Collection. En mängd olika serveringsalternativ erbjuds också, bland annat den berömda drinken ”The Macallan Ice Ball”.

När man som fans delar fler och fler drams med sina vänner på Facebook, kommer man att få tillgång till mer exklusiv whisky, som t.ex. Macallan 1824 Estate Reserve och Macallan Fine Oak 21 år gammal. Fans kommer också att få en inblick och lära sig mer om de olika whiskysorter i Macallans sortiment.

Annabel Kohler, marknadschef för Macallan i Storbritannien säger: ”Detta markerar ett spännande steg för Macallan i en värld av sociala medier. Lanseringen av den nya applikationen bygger på beteendet att dela en whisky med sina vänner, och även den exklusivitet som länge associerats med varumärket Macallan.

Vi inser att Facebook erbjuder en kraftfull plattform för att interagera direkt med våra fans. Det har blivit en integrerad del av vardagen och kommer att fortsätta sin tillväxt. Vi är övertygade om att vår nya app kommer att fånga fantasin hos våra fans och attrahera nya whiskydrickare, genom att låta dem experimentera och dela olika uttryck med sina vänner.”

Källa: Maxxium Storbritannien

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jenz Rönnow

Grundare av whiskyforum och passionerad whiskyälskare. Startade whiskyforum våren 2004. Mottagare av Gordon & McPhail Scholarship 2010.