Ny agentur för Duncan Taylor i Sverige

2012-06-28 0 kommentarer

Nystartade World Wide Brands tar från den första september över den svenska agenturen för den skotska buteljeraren Duncan Taylor. Ansvarig för verksamheten blir den i Whiskysverige mycket välkände Stefan Jansson, Karlstad.

Duncan Taylor är en av whiskybranschens största och mest betydande buteljerare. Varumärket etablerades av den driftige affärsmannen Abe Rosenberg på 1930-talet. Abe Rosenberg byggde bland annat upp den världsberömda blendwhiskyn J&B. När försäljningskurvorna började skjuta i höjden så ökade behovet av fat. Abe Rosenberg ägnade mer och mer tid åt att resa runt till skotska destillerier och åt att förvärva whisky som han lagrade i sina växande lagerhus i Huntley i norra Skottland. När han gick ur tiden 1994 ägde han 4 000 fat whisky. I dag buteljerar Duncan Taylor omkring 200 sorters whisky årligen, särskilt kända har företaget blivit för serien Black Bull, för gammal, exklusiv grainwhisky och för mängder av singelmalter i yttersta världsklass.

När World Wide Brands tar över Duncan Taylor i Sverige kan vi vänta oss en ökad fokusering på detta klassiska varumärke. World Wide Brands är ett dotterbolag till svenska Clydesdale, som är en av landets större importörer av lagrade spritdrycker. Verksamheten kommer att drivas av Stefan Jansson, Karlstad. Stefan är en omtyckt profil i whiskysverige och har under många år gjort sig känd som en av landets mest passionerade, kunniga och hängivna whiskyentusiaster. Stefan har bland annat byggt upp en av Sveriges bättre whiskyklubbar, John Cor Society i Karlstad.

– ”Jag ser verkligen fram emot att få arbeta med Duncan Taylor som vi i whiskysverige alltid betraktat som ett av de bästa och mest legendariska märkena i branschen”, säger Stefan Jansson.

Om World Wide Brands

World Wide Brands AB har som affärsidé att utveckla kulturen att dricka alkohol i Sverige. Genom att erbjuda ett mycket intressant sortiment och tillhörande kunskap vill företaget sprida sin kunskap och idén om att whisky, rom och liknande skall man inte dricka för alkoholens skull utan för den goda smaken – och då i modesta mängder. World Wide Brands tar sitt ansvar i samhället genom att förorda en måttlig konsumtion och att arbeta för att minderåriga inte dricker alkohol.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jenz Rönnow

Grundare av whiskyforum och passionerad whiskyälskare. Startade whiskyforum våren 2004. Mottagare av Gordon & McPhail Scholarship 2010.