Pernod Ricard storsatsar på Chivas Brothers

2012-06-14 0 kommentarer

Pernod Ricard avslöjade nyligen att man kommer att investera närmre 445 miljoner SEK i Chivas Brothers för att bättre kunna möta den ökade efterfrågan från de växande marknaderna.

Chivas kommer att utöka destillationskapaciteten med 25 % på Glenallachie, Glentauchers, Longmorn och Tormore, därtill kommer ny teknik för värmeåtervinning göra spritpannorna 25 % effektivare. Chivas har också beslutat sig för att återuppta produktionen vid Glen Keith i april 2013, som varit lagt i malpåse sedan 2000.

Inom ramen för investeringen ingår även uppstarten av en ny tappningsanläggning i Paisley under sommaren 2012. Här kommer man att ägna sig åt traditionell tappning för hand av diverse prestige utgåvor, exempelvis Chivas Regal 25, Royal Salute samt specialutgåvor från Glenlivet och Ballantines.

Christian Porta, CEO på Chivas Brothers säger: ”Vi är beredda att satsa upp till 445 miljoner kronor per år för att ytterligare utöka vår destillationskapacitet och förbättra våra produktionsanläggningar. Denna investering är förenad med en allt starkare marknadstillväxt och ett fortsatt engagemang för innovation. Men det handlar även om att stärka vår portfolio för att på bästa sätt kunna möta de lönsamma möjligheter som dyker upp. Detta kommer att utgöra grunden för fortsatt tillväxt i framtiden för vårt bolag.

Chivas Brothers kommer även att öka de årliga inköpen av bourbon- och sherryfat. Man avser även att fortsätta sin kampanj ”The Age Matters”, vilket är en konsumentkampanj som startades 2010 och avser att belysa vikten av åldersangivelser.

Denna storsatsning efterföljer en rad andra projekt som genomförts de senaste åren, däribland produktionsstarterna av destillerierna Allt-a-bhainne och Braeval, samt expansionerna av Glenburgie och Glenlivet.

Källa: Pernod Ricard och Chivas Brothers

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jenz Rönnow

Grundare av whiskyforum och passionerad whiskyälskare. Startade whiskyforum våren 2004. Mottagare av Gordon & McPhail Scholarship 2010.