Skånska Purity Vodka – Världens bästa ekologiska vodka

2011-09-21 0 kommentarer

Skånska Purity Vodka utsedd till världens bästa ekologiska vodka. Purity Vodka vann igår guld vid tävlingarna Vodka Masters och Travel Retail Masters i Cannes. Vodkan som tillverkas på skånska Ellinge slott utanför Eslöv vann Guld- och Mastermedaljer i sju av sju kategorier. Bland annat blev det maximal poäng i tävlingens ekologiska kategori, något som aldrig tidigare hänt i tävlingens historia.

För tredje året i rad ställde Purity Vodka upp i ansedda Vodka Masters och Travel Retail Masters som arrangeras av den engelska branschtidningen The Spirits Business. I årets upplagor vann Purity Vodka i sju av de sju kategorier som den skånska vodkan deltog i. Purity Vodka kammade hem guld i kategorierna Micro Distillery, White Spirits samt två i Design and packaging. Vodkan utsågs också till Master, Best in Show, i kategorierna Scandinavian, Smooth och Organic.

Purity Vodka belönades med totalt sju medaljer och ett speciellt utlåtande från juryn då Purity Vodka fick maximala 100 poäng i den ekologiska kategorin. Det här är första gången som en enskild produkt har belönats med så många priser i tävlingens historia, säger Daisy Jones, Associate Publisher på The Spirits Business som står bakom tävlingarna.

Samtliga bidrag blindtestas av en namnkunnig jury bestående av journalister och vodkaexperter i branschen. Juryn leds av Ian Wisniewski, en av världens främsta vodkaspecialister. Att kamma hem sju priser av sju möjliga är unikt i en tävling där över 100 vodkamärken slåss om äran – särskilt för ett litet företag från den skånska landsbygden.

Utnämnandet i kategorin för ekologisk (organic) vodka ligger oss särskilt varmt om hjärtat. Vi har arbetat i tio år med att utveckla en ekologisk vodka i en klass för sig. Att Purity Vodka får den högsta totalpoäng som någon spritdryck har fått i Spirit Masters historia är ett stort erkännande, vilket vi hoppas ska ge eko i dryckesvärlden, säger Thomas Kuuttanen, Master Blender på Purity Vodka.

Purity Vodka klassas som en ultra premium vodka och finns i Systembolagets beställningssortiment. Purity Vodka säljs på Arlanda Duty Free sedan augusti 2011. Försäljningen har utvecklats väl under det senaste året och Purity Vodka finns idag till försäljning i cirka 30 länder. Purity Vodka har kontor i Malmö och New York.

Produktinformation
Artikelnummer: 86519
Pris: 480 kr
Alkoholhalt: 40 %

Om Purity Vodka
Purity Vodka är utvecklad med ambitionen att skapa en helt ny typ av vodka där man förenar renhet och elegans med smak, komplexitet och fyllighet. Med tjugo års erfarenhet från produktion av whisky, gin, bitter och akvavit har Master Blender Thomas Kuuttanen tagit med sig nytt tänkande till den konservativa vodkaindustrin.

Under de tio år det tagit att utveckla Purity Vodka har en unik destillationsmetod tagits fram vilken krävt att man designat en egen destillationspanna i koppar och guld. Efter att vodkan destillerats 34 gånger i en långsam, integrerad process lyckas Kuuttanen skapa ett destillat som är så rent att det inte behöver filtreras. Detta samtidigt som vodkan behåller det ekologiska vetets och kornets karaktär.

Purity Vodka är väldens mest prisbelönta ultra premium vodka och säljs idag i närmare 30 länder världen över.

Källa: Symposion

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jenz Rönnow

Grundare av whiskyforum och passionerad whiskyälskare. Startade whiskyforum våren 2004. Mottagare av Gordon & McPhail Scholarship 2010.