Skapa din egen blend online

2011-11-30 0 kommentarer

whiskyblenderI en bransch som har funnits i minst 500 år verkar det fortfarande finns utrymme för innovation. För första gången kommer whiskyintresserade att kunna konstruera sin alldeles egen blandning av skotsk whisky online tack vare en ny webbplats:www.whiskyblender.com

Den nya hemsidan är tänkt att utbilda konsumenterna och skapa ett roligt och lättillgängligt sätt för människor att njuta av Skottlands nationaldryck, genom att användarna kan välja från en lista över speciellt utvalda whisky som skall ingå i blenden, designa en etikett och köpa sin egen flaska Blended eller Blended Malt Scotch Whisky. Allt detta kommer att ske i Skottland.

Konceptet för webbplatsen föddes ursprungligen under 2009 av två unga whiskykonsumenter från Glasgow. Medan ekonomin tvärstannade och efterfrågan på whisky ökade bestämde de att idén var för bra för att skjutas upp, och satte igång med att bygga webbplatsen.

”Vi är båda erfarna whiskydrickare och inser vilket otroligt jobb en chefsblender lägger ner för att utveckla de välkända märken som finns idag. Vi förväntar oss inte att folk ska kunna skapa whisky som de killarna, men med WhiskyBlender blir det lite roligare att skapa något som kommer att smaka bra, men samtidigt är unikt för konsumenten”, – säger Drew Nicolson.

Den whisky som används vid blandningen är speciellt utvald för sin distinkta smakprofil. Varje whisky har provats av whiskyexperten John Lamond (Keeper of the Quaich/Master of Malt) som har skrivit tillhörande smaknoteringar som hjälper användaren att skapa sin egen perfekta blandning. Han har också bidragit till ”whiskyskolan”, ett pågående projekt med korta pedagogiska filmer som kommer att bli en integrerad del av WhiskyBlender’s hemsida. Förhoppningen är att hemsidan kommer att bli ytterligare ett verktyg i att främja och utbilda människor över hela världen om Skotsk whisky.

Den slutliga buteljeringen kommer att få handskriven etikett och en exklusiv flaska med fin träkork . Prissättningen beräknas landa mellan £35 – £60 per flaska.

Försäljning startar från den 25 november 2011 och finns tillgänglig fram till jul så länge lagret räcker!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jenz Rönnow

Grundare av whiskyforum och passionerad whiskyälskare. Startade whiskyforum våren 2004. Mottagare av Gordon & McPhail Scholarship 2010.