The Famous Grouse sätter nytt världsrekord

2012-08-15 0 kommentarer

I söndags den 12 augusti, på The Famous Grouse Experience i Skottland och på The Famous Grouse 107:e födelsedag, bekräftades det att The Famous Grouse tilldelas världsrekordet i världens största whiskyflaska med sina 228 liter. Flaskan är 165 cm lång, 53,5 cm bred och är handgjord av glastillverkarna BOMMA i Svetla, en stad nära Prag i Tjeckien. Det tog tre timmar att fylla flaskan med hjälp av VIP-gäster och fans.

Glen Gribbon, Director of The Famous Grouse, kommenterar rekordet: ”Vi är så glada över att ta det här rekordet i Skottland, hemlandet för skotsk whisky, och lättade över att det nu är officiellt – vi har den största whiskyflaskan i världen! Flaskan kommer nu att visas på The Famous Grouse Experience så att fans kan besöka och se flaskan med egna ögon”.

The Famous Grouse tar världsrekordet från Jack Daniel som gick in som första tävlande med störst flaska i Guinness World Record Book förra året, genom att producera en 184 liters flaska.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jenz Rönnow

Grundare av whiskyforum och passionerad whiskyälskare. Startade whiskyforum våren 2004. Mottagare av Gordon & McPhail Scholarship 2010.