Världens största spritinköpare väljer Mackmyra

2012-03-22 0 kommentarer

Det kanadensiska alkoholmonopolet i Ontario, LCBO, väljer Mackmyra Svensk Whisky till årets första ”Distillery Feature”, vilket betyder att de köper in flera buteljeringar samtidigt och marknadsför gemensamt. Totalt handlar det om fyra olika buteljeringar med lansering i LCBOs butiker den 12 maj.

Rikard Lundborg, Mackmyras grundare och marknadsdirektör säger: ”Givetvis är det en viktig milstolpe, för oss och för svensk whisky, när världens största spritinköpare väljer att köpa in Mackmyra. LCBO kan välja whisky från hela världen och i denna konkurrens står vi oss bevisligen bra.”

LCBO har valt att köpa in: Mackmyra Brukswhisky, Den Första Utgåvan, Mackmyra Special:04 och Moment Medvind – whisky som alla har belönats med guldmedaljer i internationella whiskytävlingar.
Greg Tranah, inköpschef på LCBO säger: ”Mackmyras whisky har väckt stor uppmärksamhet hos whiskyentusiaster, recensenter och media. På LCBO har vi ett specialutbud i utvalda butiker. Där erbjuder vi prisvinnande, hantverksmässig och småskalig whisky från hela världen och Mackmyra passar perfekt in i den profilen. Mackmyra erbjuder oss också möjligheten att uppleva deras ”terroir”, ett begrepp som främst associeras med vin, men som är noga uttryckt i Mackmyras whisky och som erbjuder en helt unik smakupplevelse.”

Om LCBO

LCBO (Liquor Control Board of Ontario) är den kanadensiska provinsen Ontarios motsvarighet till svenska Systembolaget, och är en av världens största inköpare av alkoholdrycker. Genom mer än 620 butiker, kataloger och speciella beställningstjänster, erbjuder de mer än 20.000 produkter årligen till konsumenter och licensierade näringsidkare. Under räkenskapsåret 2010-11 hade LCBO en försäljning på $ 4,58 miljarder CAD (Canadian Dollar), vilket gav intäkter på $ 1,55 miljarder till staten.

Källa: Mackmyra och LCBO

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jenz Rönnow

Grundare av whiskyforum och passionerad whiskyälskare. Startade whiskyforum våren 2004. Mottagare av Gordon & McPhail Scholarship 2010.