Whiskey säljer bäst på svenska krogar

2012-02-09 0 kommentarer

Jack Daniel’s är Sveriges mest sålda whiskey på krogen under 2011. Efter en stark höst med mycket uppmärksamhet kring designförändringen av flaskan samt andra satsningar gick man om konkurrenterna. Rejält.

Jack Daniel’s, ett av världens mest kända varumärken, gjorde under 2011 en försäljningsökning med hela 10 % i Sverige. Det var främst under det sista kvartalet som Jack Daniel’s ryckte ifrån sina konkurrenter, enligt en undersökning framtagen av Statisticon.

Det var även under detta kvartal som Jack Daniel’s spände musklerna med olika aktiviteter och lanserade sin nya design. Något som rönte stor uppmärksamhet både i social samt traditionell media.

– Det känns verkligen jättekul att konsumenterna fortsätter välja Jack Daniel’s. Sverige är en marknad med många aktörer och tuff konkurrens så att Jack Daniel’s är nummer ett ser jag som ett bevis på varumärkets styrka säger Erik Leijonhufvud, Brand Manager för Jack Daniel’s Sverige.

Jack Daniel’s är ett världens populäraste whiskeyvarumärken. Utöver storsäljaren Old No.7 finns även premiumvarianterna Gentleman Jack och Jack Daniel’s Single Barrel i portföljen. Två drycker som svenskarna kanske inte helt fått upp ögonen för ännu.

– Vi är mycket stolta över de fina försäljningsresultaten och kommer arbeta hårt för att världens mest kända whiskeymärke även ska fortsätta växa och vara Sveriges mest eftertraktade avslutar Erik Leijonhufvud.

Källa: Philipson Söderberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jenz Rönnow

Grundare av whiskyforum och passionerad whiskyälskare. Startade whiskyforum våren 2004. Mottagare av Gordon & McPhail Scholarship 2010.