whiskyforum Awards

2012-06-03 0 kommentarer

I augusti varje år arrangerar vi en forumträff i småländska Bredaryd dit medlemmar strömmar från hela landet. I år tänkte vi dela ut whiskyforum Awards, det vill säga en guld-, silver- och bronsmedalj till tre olika whiskys. Tanken är att vi med Malt Maniacs som förebild ska bemanna en jury med några av Sveriges mest kompetenta whiskyexperter.

Urvalspanelen skall bestå av 24 personer som blint skall bedöma ett antal whiskys, helt ovetande om ålder, tillverkare och andra uppgifter. Den enda måttstocken för panelen är kvalitet och god smak.

Urvalspanelen gör en initial bedömning av whiskyn, och de tre som placerar sig högst i bedömningen går vidare till finalen som hålls på forumträffen i Bredaryd, den 4:e augusti. Här provas de tre finalisterna blint av deltagarna på forumträffen, varvid brons-, silver- och guldmedaljörerna utses.

Alla leverantörer i Sverige fick i veckan en inbjudan till whiskyforum Awards, och vi hoppas att många väljer att delta.

Så fort alla platser i juryn är tillsatta kommer vi att presentera dem här på whiskyforum.

Om forumträffen

Forumträffen hålls i år för 7e gången, – första gången den hölls var 2006 i Malmö. De senaste åren har vi hållt till på Bredaryds Wärdshus i Bredaryd, då det ligger relativt bra beläget för de flesta deltagarna, har mycket bra service och väldigt god mat. Vi samlas under en helg, provar whisky, njuter och har det trevligt.

Här kan du läsa mer om årets preliminära program.

Är du sugen på att vara med? Det finns fortfarande platser kvar…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jenz Rönnow

Grundare av whiskyforum och passionerad whiskyälskare. Startade whiskyforum våren 2004. Mottagare av Gordon & McPhail Scholarship 2010.