Det surrar i whiskyvärlden!

2012-11-15 0 kommentarer

Mackmyra utökar nu sitt sortiment med Bee – den första svenska whisky- och honungslikören. Den bärnstensgula drycken är gjord på whisky och ekologisk honung från trakterna runt Mackmyra Destilleri.

Det Gävlebaserade destilleriet breddar nu sitt sortiment för att fler ska kunna upptäcka företagets produkter. Höstens nyhet, Bee, är den första svenska whiskylikören med honung. Drycken görs på Mackmyras whisky och ekologisk honung som är lokalt odlad i trakten kring Mackmyra. Dessutom tillsätter Master Blender Angela D’Orazio några hemliga ingredienser för att få den speciella Bee-smaken. Bee är en renodlad likör med en alkoholhalt på 22 %, vilket balanserar upp den milda smaken och gör att den passar till många olika tillfällen.

Vi är mycket stolta över att kunna lägga Bee till vårt utbud! Dels för att smak-kombinationen mellan vår whisky och den lokalproducerade honungen blivit riktigt god och dels för att vi tror att den kan hjälpa fler att upptäcka Mackmyra. Den lägre alkoholhalten gör att de som inte gillar starksprit nu kan upptäcka Mackmyras smaker, säger Magnus Dandanell, vd och en av Mackmyras grundare.

Bee är lätt att tycka om med sin inbjudande färg och fylliga, delikata smak. Drycken har aromer av demerarasocker, vanilj, smörkola med lätta, fatiga toner i bakgrunden. Eftersmaken är honungssöt med inslag av mandel, kaffe och citrus. Den goda, välbalanserade smaken gör att Bee med fördel avnjuts kyld helt ensam, eller som avslutning på en god middag. Den är också en utmärkt smaksättare i drinkar!

Bee finns tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment och kostar 229 kronor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jenz Rönnow

Grundare av whiskyforum och passionerad whiskyälskare. Startade whiskyforum våren 2004. Mottagare av Gordon & McPhail Scholarship 2010.