Nya ”Red Stag” från Jim Beam

2012-03-16 0 kommentarer

Jim Beam utökar sitt världsledande bourbon sortiment med två nya ”Red Stag” (smaksatt bourbon). De nya tillskotten ”Red Stag Honey Tea” och ”Red Stag Spiced” förväntas nå hyllorna runt om i världen redan denna månad. Tillkännagivandet kommer två år efter en av de mest framgångsrika bourbonlanseringarna det senaste decenniet, ”Red Stag Black Cherry”. ”Red Stag Honey Tea” och ”Red Stag Spiced” använder liksom sin föregångare en fyra årig Jim Beam bourbon som grund, men istället för svarta körsbär är dessa smaksatta med honungste och kanel.

Fred Noe, sjunde generationens Jim Beam destillerare säger: ”Min familj brukar historiskt sett göra modiga val genom att konsekvent utmana oss själva och uppmuntra innovation, samtidigt som vi respekterar och värnar om den tradition som omgärdar vår världsberömda bourbon. Vi har gjort ett bra jobb med att ligga i framkant inom den banbrytande och innovativa bourbonkategorin. Trots detta har vi samtidigt kunnat värna om vårt ursprung med en äkta 80-proof, Kentucky Straight Bourbon Whiskey”.

Medan vissa smaksatta whiskey och bourbons använde likörer för att förändra smaken, är ”Red Stag” serien 80-proof bourbons, genomsyrad med naturliga smaker genom en unik process. ”Red Stag Honey Tea” erbjuder en varm och smakrik bourbon med inslag av honung, te och en välbalanserad sötma. ”Red Stag Spiced” framhäver den djärva bourbonsmaken med hjälp av kanel och kryddor.

Rob Mason, Senior Director U.S. Bourbons säger: ”Med varumärket ”Red Stag” har vi lyckats locka över nya konsumenter till bourbonkategorin, inklusive kvinnor som tidigare inte tilltalats av ekfatslagrad sprit. Vi är stolta över att vi var först med att ta oss an trenden genom lanseringarna av Red Stag Black Cherry och nu Red Stag Honey Tea och Red Stag Spiced.”

Källa: Jim Beam

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jenz Rönnow

Grundare av whiskyforum och passionerad whiskyälskare. Startade whiskyforum våren 2004. Mottagare av Gordon & McPhail Scholarship 2010.