Gå till innehåll
whiskyforum

All Activity

Detta flöde uppdateras automatiskt     

 1. Last week
 2. Detta var inte bra. Jag som har igång samplingar är detta illa. Ser nu att jag har lovat bort mer av en whisky än vad jag har tillgång till. Hoppas att de som blir berörda (vet ej än vem detta är, får reda ut detta vid senare tillfälle) har överseende med detta. Jenz R, vilken adress gäller?
 3. Ligger på 2 adresser nu: https://www.whiskyforum.se/forum/ Segt http://f.whiskyforum.se/ Snabbt Men som Kjell skriver, lite olika innehåll
 4. En del poster försvann för ett tag sedan och nu är det sega forumet tillbaka, hoppas att det är tillfälligt under injusteringen.
 5. Earlier
 6. I dagsläget går de för runt 1500:-/st både 1:an och 2:an Vid försäljning får du ta i beaktande: Fraktkostnad, provision och avgifter till säljande auktionsföretag. https://www.systembolaget.se/lanseringar/dryckesauktioner/ https://www.whiskyauction.com/ https://www.scotchwhiskyauctions.com/ https://www.whiskyauctioneer.com/
 7. Pngng

  Mackmyra

  Hej. Undrar om någon vet vad man skulle kunna sälja en Mackmyra Preludium:01 och en Mackmyra Preludium:02 och vad skulle dom kunna säljas för? Peter
 8. Har varit inaktiv med både skrivande och provande en längre tid men nu står Hösten för dörren och det är dax att röja runt i sampelberget... Säkert några nyöppningar också 😊 Nu under kvällen har jag kört en blind vertikal av 7st HP Single Cask som jag under en tid planerat att köra. 3x2 olika speciella för Sweden + vår egen klubb buteljering "Dalecarlia" En intressant övning med delvis väntat resultat och lite oväntat... HP SC 1990-2005 #6537 HP SC 1990-2005 #1602 HP SC 2002-2016 #2121 HP SC 2002-2016 #6403 HP SC 2003-2018 #6147 "2018:1" HP SC 2003-2018 #4462 "2018:2" HP SC 2001-2017 #385 "Dalecarlia" Redan vid första doft rundan visste jag vilka som var 1602 och 6537, inte vem som var vem men att det var de äldre SC. En helt annan doft. I min näsa mycket mera elegant och njutbar. Smakupplevelsen för dem är också långt bättre än den nyare SC. Det är klasskillnad helt enkelt. I dag vann 1602 före 6537 men jag trodde tvärs om. De spelade i en klass för sig. Bättre på allt, mer eleganta och helt annorlunda. Best of the rest och väldigt god var för mig lite oväntat 6147 från senaste releasen. Klar trea i mitt resultat i dag. Därefter ganska jämnt mellan 6403 och 385 som ok whisky inget mer medan 2121 och framför allt 4462 hade en del "brister". Kanske finns en anledning till att det fortfarande finns 46st kvar i Systembolagets websaldo av 4462.... Trevlig helg
 9. Dags att börja prova lite samples. Inleder med ett från Reyan. Glenlossie 23yo 1993-2017 Cadenhead Single Cask, 56.8% -> 92p Helt underbar whisky! Tänk om jag hade haft en flaska av denna att mysa med!
 10. Som ett första steg är nu databasen flyttad, men det verkar ha minimal påverkan. Skall fortsätta med att prova flytta forumdelen till ny server.
 11. Tråkig läsning men förståeligt, går det inte ihop ekonomiskt så gör det inte det, mitt inlägg var förmätet och slarvigt men syftet var att få en reaktion som i sin tur kunde leda till ett smidigare forum, nu har vi fått en förklaring och en gedigen redogörelse, hoppas att det lyckas med en viss prestandaförbättring.
 12. Ja nu skulle jag kunna skriva en hel del om vilken kompetens som krävs för den aktuella uppsättningen av forumet, men avstår från detta. Det är tyvärr inte så enkelt som att "anlita en kompetent datapartner" för att få rätt på prestandaproblemen. Problemet ligger i att den uppgraderade versionen av forumet inte fungerar speciellt snabbt på nuvarande serverplattform, vilket innebär ett plattformsbyte med en hel del komplexa beroenden som skall brytas eller dirigeras om. Det finns en hel del Google indexeringar med höga rankningar att ta hänsyn till så förändringarna är något som måste göras med fingertoppskänsla. Skall man se helt kommersiellt på det hela så innebär ett års VIP-medlemskap ersättning för ca 12 minuters arbete. De initiala förändringar som behöver göras kanske tar 6-12 timmar att genomföra. Efterföljande arbete kommer troligen att ta minst lika mycket till. Sen tillkommer hosting av sajten vilket är flera tusen om året. Jag driver whiskyforum och har alltid gjort det på ideell basis med endast en liten ekonomisk hjälp från VIP medlemskapen (men än så uppskattad). Så det är inte så att jag håvar in en massa pengar på VIP medlemskap och sitter på Bahamas och vältrar mig i en solstol, om någon nu fått för sig det. Tyvärr har jag inte lika mycket "fritid" att lägga på forumet som jag kunde i början, då jag nu har en hel del andra förpliktelser att ta hänsyn till. Det går att lägga ner hur mycket tid som helst på ett sådant här projekt, men någon stans skall det också gå att motivera - både för mig själv och för min familj, om man ser till utfallet - ROI. Med detta sagt så har jag lite idéer hur jag skall kunna få forumet snabbare, men det kräver en del testande för att se om det blir en prestandaförbättring eller inte, och det kommer att ta lite tid att genomföra detta. Jag har inte glömt bort forumet, och det kommer förbättringar. Keep calm och drick en whisky!
 13. För den som vill äga en Pappy 15yo eller en Bruichladdich 17 PNA #2 finns nu chansen. https://www.bukowskis.com/sv/auctions/D021/lots/1165398-pappy-van-winkle-15-years-old-family-reserve https://www.bukowskis.com/sv/auctions/D021/lots/1165392-bruichladdich-17-years-part-nan-angelen Allt gott! Erik
 14. Ja det är fortfarande bedrövligt långsamt. Står själv inför valet om man ska förlänga VIP-medlemskapet eller lägga ned helt och hållet, för tydligen så går ju inte ens pengar till att förvalta forumet... ?
 15. En kompis gick in på forumet i veckan, tyvärr så avbröt han sitt besök, han ringde mig och sa, kjell, den där whiskyprylen fungerar inte, det påminner om de där uppringande modemen du vet som vi hade förr, krash drr prr irr knrr, och en stund efter hade vi vår sida framme., Vad är det här för skit, det funkade ju förut. Ja Tord sa jag, möjligtvis så är det slut med whiskyforum, de ville aldrig anlita en kompetent datapartner så du har nog rätt, helt oförklarligt enligt mig, tror att mitt barnbarn hade styrt upp sidan men du vet hur det är, inget lever för evigt.
 16. Nu finns tydligen chansen för whiskyforum, stämmer det att facebook stoppar försäljning av samples och flaskor så borde det rimligen kunna betyda att forumet kan komma tillbaka. Det vill säga om tekniken ordnas så att det löper normalt, med den här sega versionen av forumsidan så är det kört. Ta chansen du nu fått Jenz.
 17. Lemmy Lemmy Lemmy, Tribute love...❤️ https://youtu.be/Ig1PRP_WU68
 18. Oh jisus, det här är whiskymusik för mig, så bra....?.. https://youtu.be/pZTJBViOoik
 19. Hehe, ja ni märker väl när det är dags igen (för de som har inloggade användare)...
 20. Kör bara Ardbank!!!? Låt det ta lite tid, vi handlar så gärna? Power to the slumbering forum✊️
 21. Håller med om att det är bedrövligt. Tidigare var jag inne på forumet flera gånger per dag, men nu orkar jag knappt en gång per dag på grund av att det är så segt. Tyvärr tappar vi medlemmarnas tillit till forumet då det nog är många som känner precis som jag. - Hur ska man nu göra när man vill öppna ett par flaskor och och göra samplespaket...? ?
 22. Det är märkligt segt, sker ingen förbättring så kommer forumet att dö ut, det är redan på god väg, med en normal sida och promotion från medlemmar så kanske det kan räddas. Det tar ca 30-40 sek. att komma in på forumet och väl inne 3-5 sek. varje gång man byter ämne eller tråd, i bland tar det längre tid även om man är inne på forumet. Mig veterligen finns det inget annat forum eller hemsida med liknande problem annat än kortvariga, då fixas det omgående, hur kan det komma sig att det inte gått att få ordning på det här efter 4 månader?
 23. Nu har jag uppdaterat med info om Qvänums buteljering. Dessutom har det framkommit att den öl som Gnesta destillerade till "whisky" innehöll humle. Därmed stryks Gnesta Bränneri som whiskydestilleri
 24. Kvällens whisky blev en Ardbeg Corryvreckan L9
 25. Nu har jag uppdaterat med info om Qvänums buteljering
 26. Har för mig att MoM fixar det med alkoholskatten automatiskt, precis som The Whisky Exchange gör.
 1. Ladda mer innehåll
×
×
 • Skapa nytt...