Gå till innehåll
whiskyforum

Rainbow

Vanlig medlem
 • Innehållsantal

  111
 • Gick med

 • Besökte senast

Webbplatsen Anseende

3 Neutral

About Rainbow

 • Födelsedag 07/14/1959

Previous Fields

 • Whiskyklubb
  Malty Towers Whisky Association

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.maltytowers.se

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Ort
  Lindås, Småland
 1. Rainbow

  Bowmore

  Vi buteljerade ur fat 1215 på Bowmore i höstas. Av de två jag tog med hem hade jag den ena på vår whiskyprovning. Den vann omröstningen blint. Även Roger Melander uppskattade den. Totalt fyllde vi 7 flaskor i vårt gäng http://maltytowers.se/2013/10/02/whiskybloggen-annu-en-craftmens-tour-at-bowmore/ När vi var där var vi av slutet på fatet. Idag ångrar man kanske att det inte blev några fler. Efterlyste egenfyllda flaskor på Bowmore när jag var där gången innan . Blev glatt överraskad att de hade börjat med detta nu. Vi fick prova en 24 årig Caol Ila direkt ur fatet när vi var där. Personalen hade önskat att få fylla flaskor till besökarna med ledningen hade sagt nej. Blir lite av en besvikelse när man får prova en riktigt bra whisky ur fatet utan att kunna ta med sig hem. Här han Diageo lite att lära. Det är inte vanliga turister som tar sig ut på ön. Finns en hel del goodwill för destillerierna att kunna erbjuda egenfyllda flaskor för whiskynördar.
 2. Öppnade två Bowmore denna vecka 16 årig Sherry Cask som jag buteljerade nere i Vault no1 och en Mashmen's Selection 14 åring som lagrats på Bourbon cask's. Bägge två riktigt njutbara.
 3. Bowmore White. En låda av den. nu vattnas det i munnen.
 4. Det blev Caladh Sona. Blir helt perfekt. Tack för tipset.
 5. I princip är det bara Askernish i Port Ellen som kunde ta emot oss de dagarna vi planerat. Förutom hotellen då. På Lambeth House kommer vi bo när vi flyttar till Bowmore. Bodde där i somras. Riktigt bra. Tack i alla fall
 6. Ny resa till Islay i höst. Trots att jag är tidigt ute är mina gamla B&B upptagna. Är det någon som har bott på Askernish i Port Ellen. Är det ok?
 7. Ropade in två Edradour Ballechin 1 & 2. Ropade oxå in Glenfarclas 1959.
 8. Rainbow

  Gravad lax!

  Får väl lägga till mitt recept av lax. 1 bit Laxsida med den tunna delen bortskuret. 3/4 japansk Soja 1/4 Ardbeg Rostade Sesamfrön Hetta upp en helt torr stekpanna utan fett. Den ska vara riktigt het. Kör varje sida i 20-30 sekunder. Låt den svalna. Därefter lägger du den i en plastpåse, häll över sojan och whiskyn. Knyt ihop och låt den ligga i kylen 1-2 dygn. Vänd på den då och då. Strö över sesamfrön. Skär upp den i 0,5 cm tjocka skivor. Perfekt på julbordet eller på en smörad knäckebrödsskiva ihop med en rökig whisky
 9. Jag har bott på The Oystercatcher. Lynn är hur trevlig som helst och så lagar hon en riktigt god frukost. Craftmen's tour på Bowmore och ett par timmar med Ian McArthur på Lagavulin rekommenderas. Sevärdheter förutom whisky är en promenad upp till Amerikanska monumentet på OA. En biltur ner till Portnahaven. Bra mat på Port Charlotte Hotell. Finns mera. En underbar ö med underbara människor och så förstås whiskyn. På måndag bär det av till Isle of Skye för första gången. Ska bli intressant att besöka en annan ö för en gång skull.
 10. Blir inget Feis Ile för mig i år. Har bokat in en Speysideresa i sommar istället.
 11. Är också inbokad.Ska bli himla kul
 12. Hade en gräns på 20 öppnade flaskor innan. Nu har jag flyttat den till 26 . Det är iaf vad jag har öppnade flaskor nu. Idkar också metoden på att hälla upp på sampleflaskor när det börjar sina i flaskorna.
 13. Var hittar du programmet. Har lite funderingar att åka dit några dagar.
 14. Äntligen kom min flaska. Den jag beställde kom aldrig fram till SB men den trevliga personalen på Systembolaget i Emmaboda hittade en på ett bolag och tog hem den. Tack
 15. Då har man beställ denna. Får se om man har tur att få denna.
×
×
 • Skapa nytt...