Gå till innehåll
whiskyforum

Jenz Rönnow

Admin
 • Innehållsantal

  6654
 • Gick med

 • Besökte senast

Everything posted by Jenz Rönnow

 1. För värdering så sök efter din flaska här: https://whiskyauction.com/ Se under "Results Database".
 2. Märks det någon skillnad nu? Har tweakat på prestandan lite...
 3. Rättigheterna är justerade nu, något blev inte som det skulle under uppgraderingen helt enkelt
 4. Jag upplever det inte så segt som det beskrivs. Är det fortfarande ett problem?
 5. Hej på er alla! Jag har nu uppdaterat programvaran för forumet till den senaste versionen, och en del saker är fortfarande inte helt klara. Men förhoppningsvis är denna versionen lite bättre än den gamla och mer anpassad till dagens webbläsare och webbtekniker.
 6. Jag hade också valt Lagavulin
 7. Jag tror bara det är så att korken inte riktigt klämts åt som den skall under tillverkningen.
 8. Är det bara 6,5 liter hade jag köpt Absolut Vodka 50% och provat med.... om du inte kan få tag på "lokal annan svensk råsprit".
 9. Nackdelen med Lagerbielkes glas är att de är sjukt tunna och väldigt lätta att ta sönder..
 10. Jag har testat doftkitt förr och tycker det är ganska nyttigt. Alla dofter är kanske inte exakt så som man upplever dem när man doftar samma sak i verkligheten, men mycket nära. Bra sätt att öva upp sitt doftsinne
 11. Pris kan du kolla på whiskyauction.com, se "Results database"
 12. Haha. Ja det känns ju lite billigt. Kanske kan det vara så att leverantören har satt kvoten, med tanke på fraktkostnad. Och att de då inte har en kartong för 6 flaskor...
 13. Ardbeg brukar vara seriösa... så det låter konstigt. Prova med att ringa dem och kolla..
 14. Länkar in en tråd med underlägg som du kan ladda ner här: http://www.whiskyforum.se/forum/index.php?showtopic=14424
 15. Provningsunderlägg tror jag att man brukar kalla det.
 16. Jag fixade till formateringen. Tips http://tt.jrdata.se
 17. Här kommer lite info om en ganska häftig provning som Symposion anordnar på Malmö whiskymässa: "I samband med Malmö Öl & Whisky Festival den 1–2 april kommer spritvärldens äldsta och mest omtalade whisky, Generations Mortlach 75 Years Old, att drickas upp i Malmö. Provningen arrangeras av whiskyimportören Symposion och leds av Stuart Urquhart, vars farfars far, den legendariske George Urquhart 1939 fyllde sherryfatet vid Mortlach Distillery i Skottland. Generations Mortlach 75 Years Old är ett ytterst dyrbart samlarobjekt som lagrats längre på ekfat än någon annan whisky och marknadspriset ligger på över 250 000 kr per flaska. Thomas Kuuttanen på Symposion har som enda skandinav lyckats komma över en flaska och den kommer, till skillnad från de flesta andra flaskorna, att öppnas och drickas upp. – Egentligen är det vansinne att öppna denna flaska. Under de senaste decennierna har värdeökningen på whisky utklassat såväl aktier som guld och fastigheter. Men vi tycker att whisky ska drickas och vill inte gömma undan en så sensationell whisky. Vi vill dela upplevelsen med whiskyvänner som förstår vilken unik upplevelse detta är. Därför knäcker vi sigillet och erbjuder en historisk provning, säger Symposions Thomas Kuuttanen, som är en av få som faktiskt provsmakat världsrekordwhiskyn. Under den historiska provningen kommer dessutom fyra andra whisky över 60 år gamla att provas, bland annat en Macallan från 1945."
 18. All investering är en risk, men visst har Hven's utgåvor potential för värdeökning.
 19. Sprit får inte säljas av privatpersoner, så svaret på om det är lagligt är - Nej. Du får söka dig till internationella auktionsfirmor, eller Systembolagets dryckesauktion. Då måste den naturligtvis vara oöppnad.
 20. Dags att göra en sats med tryfflar!
 21. Den plockades in med hjälp av en svensk leverantör via SB. Det blev en ganska dyr historia då alkoholskatten slår rätt hårt på något som ligger på 63,5%.
 22. Det blir säkert webblansering på SB med max 1 flaska per person. Det i sig är ett lotteri....
 23. Kom gärna med input om datum och innehåll. Bredaryd är ju ganska bra med tanke på logi och all god mat, och inte minst att priset är väldigt subventionerat.
×
×
 • Skapa nytt...