Gå till innehåll
whiskyforum

CaolIla18

Vanlig medlem
 • Innehållsantal

  17
 • Gick med

 • Besökte senast

Webbplatsen Anseende

0 Neutral
 1. Absolut helt rätt, en Farcla 15 är inte svårdrucken. Jag sitter här och smuttar och funderar på den provning jag ska hålla imorgon för två vänner i WWW. De har en fantastisk förmåga att nosa upp intressanta drams, jag har hittills bara hängt på och betalat. Nu ska jag hålla i provningen av vår senaste "skörd": ABERLOUR a´bunadh Batch 31 60,5% TULLBARDINE 93/08 Sherry wood finish 46% GLENFARCLAS Vintage 1987 refill Oloroso cask 46% En specialare inporterad till Frankrike av Mähler-Besse S.A. Bordeaux som vi lyckats hitta. Till detta ska var och en ta med ytterligare en sort så vi får ihop 6 att prova. Alltid lika spännande att se vad det blir. Jag tänkte kasta in en Arran 14 som bara är helt fantastisk. Det kluriga är att hitta en bra ordning. Rapport kommer . . . .
 2. Kilchoman ja. Vad ska man tro? Nyss fick jag höra om en provning där man på slutet hade fått en anonym dram som alla höjde till skyarna. Visade sig vara Kilchoman destillerad 2007 dvs drygt 3 år på fat. Flaskan hade kostat närmare 1000 SEK vilket de flesta hade tyckt "klart prisvärt". Jag råkar vara delägare i ett fat från 2007. Har varit där och provsmakat för ca 2 år sedan. Då var det ju "new spirit" som faktiskt var ovanligt bra för att vara en sådan (har provat en del andra New spirit) bara varit ca 2 år på fat. Tålde mycket spädning innan den tappade. Kanske ska man tappa upp och sälja nu medan hypen finns? Eller så följer man sin ursprungliga tanke om att åka dit och prova av varannat år tills den känns lagom mogen. Har svårt att tro att den skulle vara "färdig" redan. Borde väl bli bättre och bättre, iallafall upp till 8-10 år på fat? Nån annan Kilchoman-fatägare som har nån input?
 3. Nån som provat Royal Lochnagar (Selected Reserve) systembolagets nr 20497 ? Lär ska vara sherrylagrad, aningen rökig, om jag minns beskrivningen rätt. Nån som har mera info?
 4. Longrow Gaja Barolo OB 7yo 55,8%. Inhandlad i butiken Loch Fyne i maj i år. Helt OK. Mycket rökig, det slår till direkt utan nån större finess. Men najjs. Vinet känns inte. Lite sötare efter vattning, fortfarande STOR RÖK men inte tjära.
 5. Just nu: HP 21. Ska snart hälla upp 15 och 18 oxo och jämföra lite.
 6. Karlskrona-ugglor: Inga alls att rapportera på SB i Wachtmeistergallerian.
 7. Nu hemma igen från resan. Kan rapportera att på Arlanda vägrade de att sälja nån alkohol överhuvudtaget till resenärer inom EU. Surt. Fanns ett par trevliga Mackmyra. Special 03 och Preludium:03. Den senare lockade mest. Sherry och svensk rök. Men 600 för 50 cl är lite väl högt pris kanske. Nån som smakat dessa? På hemresan fick man handla utan restriktioner på Bremens flygplats. Men sortimentet var ganska begränsat. Det fanns väl en del godingar, men priserna var inte så värst bra. 100 cl kostade ungefär som 70 cl på SB. Köpte inget. På Kastrup fanns Higland Park 21 för 664 kr. Bra pris tänkte jag tills jag insåg att det var Danska kronor. Det betyder ca samma pris som på Cinderella, kring 800 SEK. Sen hittade jag Talisker 100cl som var billigare än Talisker 70 cl. Skumt. Medan jag stod och funderade kom nån uppsminkad försäljartant fram och frågade om jag ville handla nåt. Jag fick provsmaka några olika, bland annat en Dalwhinnie Distillers Edition, dest 1990 tappad 2008. Ingen höjdare faktiskt. Kostade runt 800 SEK. Jag frågade om hon hade nån HP 21 för provning, men det fanns inte. Då upplyste hon att jag iallafall inte fick köpa nån sån. Det var nämligen två olika hyllor: en "TAX FREE" och en "TAX PAYED". Jag var resenär inom EU och fick bara välja på "TAX PAYED"-hyllan. Där fanns inga HP alls. Detta förklarade även varför Talisker 70cl var dyrare än den 100cl som stod i hyllan bredvid! Denna Talisker var samma 10yo som finns på SB. Faktum är att det var DYRARE här på Kastrup än hemma på SB. € 45,44, dvs ca 470 SEK. Shit ! nåväl - jag hade fått prova ett par slattar av halvhyfsad whisky. Tyvärr hade jag aldrig tid att åka till nån vanlig butik i Tyskland där jag var - jobb jobb jobb hela tiden. Så kan det gå.
 8. Idag hittade jag 4 st L8 258 på SB Smedjegatan i Västerås. Tre i låda, en utan. Köpte ingen, har två såna redan. Vem hinner först att snappa dessa 4 ?
 9. SvT Play Gomorron Sverige måndag 26 okt 2009 Bosse Bildoktorn intervjuas och pratar om sin nya bok. http://svtplay.se/v/1701913/gomorron_sveri...ktorns__whiskey
 10. Hej forumet. Om nån vecka ska jag flyga via Arlanda - Kastrup - Bremen. Nån som vet om priserna är bra? Har sett tidigare bla på Mallorca att ibland har faktiskt SB bättre priser på vissa sorter. Hade nu tänkt mig nåt med både rök och Sherry. Kanske nån Highland Park eller MacAllan ? Prisläge under ca 900 SEK.
 11. Håller helt med. HP 18 är billig !! Tycker även att Caol Ila 18 är mycket billig !! Testade en 30-årig Brora på vår provning för nån vecka sedan, kostade ca 2400 SEK. I min smak är det INTE värt priset. Jag tyckte den Glen Esk för ca 1100 vi provade var bättre. Men smaken är ju som baken. En annan billig flaska på SB är MacAllan Fine Oak 10yo. Under 500 och smakar väldigt bra. Bättre än motsvarande 12åriga (tycker jag iallafall).
 12. Nu har jag kollat på Västerås Erikslund och Borlänge. Erikslund hade enbart 09:or kvar batch 167, 190, 230. I Borlänge fanns oxo bara 09:or. 5 st batch 230 och 3 st batch 196.
 13. Shit asså !! Nu börjar det bli riktigt intressant. "Ugglan" har varit en topp-favorit sedan jag fick en pava när jag fyllde jämnt i september 2004. Denna har jag avnjutit andaktsfullt. Återstår nu mindre än 10 cl i pavan. Även gjort chokladtryffel på den. Kanske var dumt, men det blev fantastisk tryffel (som jag fick ha ifred för övriga familjen) Såg Jim Murrays betygsättning citerad i whiskytidningen, åkte då och köpte 2 st 2008:or. Men har inte förrän nu fattat hur man kan se mer i detalj. Kollade nyss mina tre flaskor: 1: Buteljerad 2004 men inga såna där siffror finns att hitta. 2: Buteljerad 2008 märkt L8 258 och sen lite suddigt 12 31 4WL 3: Buteljerad 2008 märkt L8 258 och sen lite suddigt 13 19 4WL (oöppnad) Tycker 2004:an är aningen bättre än 2008:an. Var på Islay i maj i år och testade på en pub Supernova mot Uigeadail. Kan inte tycka att Supernova är värd merpriset. Ska till Borlänge imorrn. Tänker kolla igenom vad de har kvar !
 14. Ojj vilken hysteri !?! Jag var där i maj i år och provade deras New Make samt en 2-åring. Den klart bästa NewMake jag smakat, inte så där "lacknaftig" som NewMake annars kan vara. 2-åringen var Very najs för att vara så ung. Kraftig röksmak och hyfsad sötma, tål mycket vatten. Men väldigt ung fortfarande. Tveksamt om det är värt 550 kr för en 3-åring. Nä - jag avvaktar till 2011 och åker dit och tar ett ytterligare sample ur min tunna.
×
×
 • Skapa nytt...