Gå till innehåll
whiskyforum

pepe

Vanlig medlem
  • Innehållsantal

    55
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Days Won

    2

pepe last won the day on 30 april 2014

pepe had the most liked content!

Webbplatsen Anseende

14 Bra

Previous Fields

  • Whiskyklubb
    Ingen

Profile Information

  • Kön
    Man
  • Ort
    Enskede
  • Intressen
    Whisky, Golf, Sport i allmänhet
  1. Det dom hade var 4 olika 50 liters fat med en vatted malt + 1 rom fat, när det är slut så är det slut och nya fat fylls på med andra.. Ge mig din mail så skickar jag de bilder som jag tog där inne. Kanske inte ser allt men det ger dig en uppfattning. Ang. Glenkinchie så hade jag förbokat via en kontakt på Diageo ( mkt bra att ha... ) kolla in Classic malts så ser du vilka tider som gäller och vilka olika turer som dom har. Dom hade bra priser tyckte vi spec. på Lagavulin 16, 44.50£ men överlag mkt bra priser. Baren är välfylld med Diageos sorter och bla. av flora & fauna mm. Tyckte vi blev väl omhändertagna av dem, ett mkt bra besök!
  2. Lowlandsresan 2014 10/4 2014 07.00 så möts gänget upp vid Centralen för att ta Tåget upp till Arlanda. Vi blir 4 på denna resa. Denna gång så tar vi Norwegian och flyger med i stället för som vanligt SAS, som ändrat sina flygtider till mycket sämre. Vi landar i Edinburgh och hämtar ut vår hyr bil en Skoda Octavia, som även passar vår långbente vän. Vi styr vår bil på rätt sida av vägen upp mot Linlithgow och St. Magdalene, byggt 1798 och ligger utmed Union Canal och tittar på vad som finns kvar av detta destilleri. Det är inte mkt som finns kvar men man ser Pagoden i alla fall, allt är numera ombyggt till lägenheter. Vi tar lite foton och kör vidare upp mot Falkirk och Rosebank. GPS:en spelar oss ett litet spratt men vi hittar snart igenom staden och fram till destilleriet som är byggt 1798. Solen värmer skönt när vi går runt och tittar på vad som finns kvar, det mest framträdande är den höga skorstenen som står kvar. Samt det gamla lagerhuset som numera är en bar/grill. Det finns planer på att starta upp ett nytt destilleri i Laurie där Rosebank ursprungligen låg, men det är inte klart och namnet ägs av Diageo som inte vill släppa det. Efter detta så styr vi upp mot Perth och destilleriet Strathearn, här möter vi Tony och får oss en liten pratstund. Dom startade upp augusti 2013 och gör ca 12 000 liter om året, det mesta hamnar i 50 l fat. Amerikanska och Franska ekfat samt snart sherry. Jäsningen tar ca 3-4 dagar och alkoholhalten ligger på 58 % när faten fylls. Lågt kan tyckas men en högre alkoholhalt drar ut mer tanniner ur ekfaten och det vill dom inte utan den skall vara en fruktig, nötig med en touch av apelsinskal. Vi blev välkomna tillbaka en annan dag och då få vara med och leka med pannorna som han uttryckte det. Det hoppas jag att vi kan göra. Whiskyn beräknas att vara klar september 2016. Vi åker nu bort mot Tullibardine, här äter vi lite lunch innan vi besöker butiken som ligger i ett shoppingcenter ser det ut som. Vi besöker destilleriet som byggdes så sent som 1949 och gör ca 2,700 000liter årligen. Väl där så smakar vi 4 sorters whisky men ingen faller oss direkt i smaken. Lite för skarp i smaken för oss. Alla whisky är mellan 5-8 år och har slutlagrats på olika fat/storlekar. Däremot så köper vi öl med oss som lagrats i whiskyfat, det visade sig lite senare vara en mkt dålig investering.( Eller vad säger du Åke? ) Nu styr vi mot syd väst och åker ner mot Deanston. På slingriga vägar letar vi oss fram, Örttörnen och rapsfälten lyser gula. Snön ligger kvar på bergstopparna, en trevlig syn. Vi åker snart över en bro och tar in höger, här åker vi längs med Floden Teith som försörjde destilleriet med elektricitet förr i tiden. Byggnaderna restes 1785 men användes då som bomullsfabrik, destilleriet startades först 1965. Här produceras det hela 3.000 000 liter årligen, ca 85% av allt går till Scottish Leader och Black Bottle mm. Byggnaderna ser inte ut som ett traditionellt destilleri utan mer som en stor tegelbyggnad, man skymtar dock faten genom fönstren. Ca 45.00 fat får plats här. Vi går in och tittar i butiken/kaféet som öppnades 2012. Tyvärr så är personalen upptagen när vi är där så det blir ingen provning. Dock har dom så att man kan tappa upp en flaska själv och en massa prydnads saker. Vi tar lite bilder och rör oss vidare ner mot Glengoyne. Detta är byggt 1833 och gör ca 1.000 000 liter årligen, dom har har 8 lagerhus med ca 2 miljoner liter som ligger och mognar. Vi kommer dit lite efter 16 på eftermiddagen, när vi kommer in till butiken så blir vi frågade om vi vill gå på en tur. Det vill vi naturligtvis, så vi får springa ikapp en tur som precis gått ut innan. Vi får se allt men inte ta några foton inne, synd för det var ett fint litet destilleri. Vi får prova några sorter som 15, 18, 21 och deras Cask strenght. Det är en mkt god whisky, som vi inte provat så mycket av tidigare på våra besök. Därefter så hämtar vi ut våra flaskor som jag beställt till 3 av oss då detta blev det 100:e destilleri besöket av vår lilla ”klubb”. Inte illa då vi startade 2008 och nu ”nådde” vi målet. Det blev ett uppskattat besök med en bra tourguide. Våra finska grannar som var med på rundturen tyckte inte att deras cask strenght var så stark och ville inte spö ut den med vatten. Tydligen så räcker inte drygt 58% för våra grannar! Vi lastar in våra flaskor i bilen och ger oss av ner mot Alexandria och Kapten Haddocks whisky destilleri. Loch Lomond som byggdes 1965 ser inte ut som vi förväntade oss utan mer som ett raffinaderi snarare än destilleri. Men här producerar man ca 4.000 000 liter årligen, samt ca 10.000 000 liter grain. Vi styr kosan ner mot kusten och Ardrossan, där vi skall bo på B&B St. Rule denna kväll. Vi har tur med vädret på denna resa, solen lyser hela dagen och temperaturen ligger stadigt över 10 gr. Vi har lite problem med att hitta fram till St. Rule och Debbie och Ian, GPS:en spelar nog oss ett spratt igen, eller så är det reseledarens dåliga framtagning av adresser. Om det låter vi det vara osagt! Vi får våra rum och vi sitter och smuttar på en liten en innan vi går ner mot havet och Hotell Lauriston, där vi äter en mkt god middag med dryck. Eller var det bara hungern som gjorde att det smakade gott? Nu tillbaka på rummet så är det dags att prova våra öl som köptes vid Tullibardine. Usch vad hemskt, vad skall detta vara bra för. Skall det smaka så här illa? Innis & Gunn är ju kanon gott. Det slutar med att ölet hälls i slasken och vi tar en liten wirre på rummet och vi pratar lite innan tandborstningen och hopp i sängen. 11/4 2014 Vi äter en mkt god frukost denna morgon där vi sitter som riddare i husets matsal. Husets ägare har en nämligen en förtjusning hos medeltiden och dess gamla riddare med en massa utrustningar, hjälmar och svärd mm. Debbie ”style” som Ian uttryckte det för oss. Vi packar bilen, betalar och ger oss av ner mot hamnen. Denna dag så står ön Arran och dess destilleri för besöket. Det blåser kallt där vi står på akterdäck och ser ut över sjön. Vissa tror det är sommar då klädseln ser ut att vara bättre anpassad för sydligare breddgrader! Vi kommer fram till Broddick och styr längs kusten och vidare över denna vackert kuperade ö. Ner för en backe och där ligger destilleriet, vackert inbäddad av bergen runt. Det startade upp 1995, och kan göra ca 750,000 liter årligen. Ett nytt lagerhus håller på att byggas på området bakom butiken får vi berättat för oss. Vintern 2013 så var dom helt avskurna från omvärlden i 4 dagar pga. snön som låg tjock över vägar och el ledningar. Vi tar lite foton på området innan vi går in i besökscentret. Här träffar vi personalen som låter oss testa vad vi vill i baren, det blir 5 sorter som slinker ner i våra strupar. En mkt bra whisky, bättre än vad jag hade trott innan. Vi köper några flaskor som vi packar in i bilen innan vi styr tillbaka ner mot Broddick. På vägen så stannar vi till vid Arran Brewery, men det var en besvikelse. Ingen öl som tilltalade oss, och personalen var väl inte helt överväldigad över att vi kom på besök så.. Ner till parkeringen vid hamnen, nu dags för lite lunch. Men var? Vi gick upp till hotell Douglas där vi beställde fish & Chips med orden att raska på lite i köket. Färjan skulle ju komma när som, men jösses vilken tid det tog. Vi väntade i över 25 minuter på att få vår mat. Det slutade med att vi fick allt i ett par foliepaket utan bestick, och att vi fick snabbt gå ner till bilen där vi snart körde på färjan tillbaka. Väl ombord så tog vi lite bestick och kryddor, det smakade helt ok. När vi kör av färjan så väljer vi att inte åka ner till Kirkoswald och AD. Rattrays Whisky experience, det skulle ta oss ca 2 timmar ner och tillbaka. Vi tittar in på Auchentoshan istället, där vill dom ha betalt för alla smakprover, från ca 3£ och uppåt. Men inget faller oss i smaken, så vi tittar runt lite i det nyligen ombyggda besökscentret. Vi ställer i kursen mot Edinburgh men på vägen dit så ser vi till att passera Glen Turner. Dom köper, blandar och säljer det mesta till Frankrike som en 5-årig whisky, men har sedan 2011 destillerat själva. Inget som ännu kommit ut på den Skotska marknaden. Återigen ett ställe som ser mer ut som ett raffinaderi, bara en massa rör som det ryker ur. Och väldiga lagerhus, som syns på långt håll. Nu åker vi vidare bort mot vårt hotell Holiday Inn vid Cow gate, här checkar vi in för natten. Väl på rummet så tar vi en wirre och pratar lite om dagen innan vi går ut på byn. Vi går längs Royal Mile och snart så kommer vi fram till Slottet, där vi njuter av utsikten och vädret. Vi äter på ett Asiatiskt ställe denna kväll. Saigon heter det och verkar vara ett bra ställe, mkt folk denna kväll. Både maten och ölet värmer gott. Vi stannar sedan till på Albanach som vanligt och tar oss en öl och smakar lite av vad som finns på hyllorna. Sedan så går vi tillbaka till hotellet för en god natts sömn. 12/4 2014 Denna dag så står Glenkinchie för besöket, det byggdes upp 1837 och har en kapacitet på ca 2,700 000 liter årligen. Det ligger ca 4, 000 fat i dom 3 lagerhus som finns här på området och Diageo har totalt ca 4 miljoner fat liggandes i Skottland, dom flesta av dem i Leven. Inte mer än 8 % går till Single malt resten till Blend som Bells, Haigh, JB, Johnnie Walker mm. Ca 126 ton malt i veckan går åt, 9 ton malt mals 2 ggr om dagen. Det blir ca 9. 000 liter sprit om dagen som sedan fylls på fat, det mesta på begagnade bourbon fat från olika leverantörer. Det bidrar till en större mångfald när det gäller smakerna enligt dom själva. Med andra ord så är förhållandet ca 1 på 10, till att göra 1 liter whisky går det åt ca 10 liter totalt. Vi möter upp Dennis som är vår guide för dagen. Han tar oss runt överallt men vi får INTE fota någonting inne på destilleriet. Han har svar på alla våra frågor och är mkt trevlig, trots att han är Tysk J. Väl i baren så får vi prova allt som vi pekar på, det blir ju några smakprover innan vi köper lite flaskor i shopen. Bland annat deras distillery only, lagrad på Amontillado fat. Nu åter tillbaka till staden och parkera bilen utanför hotellet. Vi äter en god lunch på Filling station, burgare med några goda kalla öl innan går ner till Cadenheads butik och kollar vad som finns där. Där köper vi några flaskor av whisky den som ligger i fat i butiken, Islay, Campbeltown, och Speyside. Vi går sedan upp längs Royal Mile och tittar i diverse butiker, och hamnar till sist uppe vi whisky exp. Samtliga priser är högre här än dessa vi sett vid destillerierna, hm.. Nått att tänka på till nästa gång! Vi intar sista middagen på Bella Italia, pasta och några öl innan vi halv sega sitter på hotellrummet och provar lite olika sorters whisky, och snackar om vad vi sett och gjort. 13/4 2014 Denna söndag så går flyget hem redan 09.45, så vi sticker ganska tidigt ut till flygplatsen och lämnar tillbaka bilen och checkar sedan in. Vi tittar på vad som finns hos World of Whisky, men det mesta är standard och återigen till högre priser än tidigare. Vi som vanligt tacka våra chaufförer för denna resa. / Pepe
  3. Denna kommer att släppas den 31 maj 2014. Någon som vet om den kommer till Sverige? Pris ca 80£ / Pepe
  4. Ok, ja vi får se vad vi hittar. Tänkte besöka Robbies Drams och ovannämnda butiker. Auchentoshan hoppas jag att vi hinner se på väg ner till Broddick. Återkommer med en reseberättelse senare. /Pepe
  5. Så då var dags för att göra resan till Skottland i år igen, denna gång i och runt Lowlands. Vi tänkte ta morgonflyget med Norwegian över denna gång och se St Magdalene, Rosebank, Strathearn med besök, vidare till Tullibardine och sedan vidare ner till Deanston. Ett besök på Glengoyne är inplanerat, sedan är det tänkt att se Loch Lomond, och Auchentoshan. Sedan tänkte vi åka över till ön Arran för ett litet besök, och sedan vidare ner till Kirkoswald och se Adelphis Whisky experience, sedan upp till Edingburg och ett besök på Glenkinchie. Där efter hem med flyget på söndagen. Är det någon som har några tips på vad man inte skall missa? Eller någon butik som är värd att besöka. / Pepe
  6. Ok, tack för svaren. Låter som man skall lägga slantarna på annat. Får se vad man hittar / Johan
  7. Är det någon som kan berätta om dessa kan vara något att testa gommen med? Jag har inte sett dessa förr. / Pepe Glenfarclas Private Reserve 2003 Age 03/11 - 0,70 Ltr. - Vol 46% Glenfarclas Premium Edition Oloroso Sherry Butts 2000 / 2013 Glenfarclas Premium Edition Sherry Casks 1997 / 2012 Cask Strength Glenfarclas Oloroso Sherry Casks Age 93/13 - 0,70 Ltr. - Vol 46%
  8. Idag kom en flaska Bowmore Devils Cask i min famn, fick ett SMS från bolaget att den fanns att hämta. Tackar, tackar säger jag, hoppas att den smakar bra! /Pepe
  9. Connoisseurs Choice, Braes of glenlivet-75, Littlemill -91, Pittyvaich -93. Lagavulin dest edit. 1996 Glendronach -91, cask 2512 (sista flaskan på dest. ) Glenlivet 17, köpt på destilleriet Mortlach 16, ( fick höra att denna etikett som nu sitter på kommer att bytas ut enligt Irene på Cragganmore )
  10. Kul att någon vill läsa.. / Pepe
  11. Tack! Ja, så fort man kommit hem så börjar man planera för att åka tillbaka igen /Pepe
  12. Ja, det var en kul resa.. Jag har fått en bra kontakt där som är visits manager på BBR. Så detta var vårt andra besök där, hoppas på fler. Glendronach är mkt bra, tyvärr så har vi inte gått en tur där än. Men det kommer väl.. Så jag har inte så mkt att ge dig för utom butiken som är välfylld och personalen är trevlig. Har några bilder från butiken. Man kan tappa en egen flaska där som är 19 år från -93 för ca 70£, kommer inte ihåg om det är Olorosso eller PX. Det finns en hel del whisky från tidigt 90-tal, allt från ca 72£ och uppåt till ca 500£. / Pepe
  13. Ja, det gjorde vi.. Sammanlagt så såg vi ca 25 destillerier, varav 15 stycken nya destillerier, och så provade vi ca 60 nya whiskysorter. Målet när vi började med våra resor var att se 100 st destillerier. ( Det lät otroligt mkt då 2008 ) och nu har vi sett 94 olika destillerier på våra resor. Nästa gång så tar vi Lowland och då passerar alla 100 med råge.. Vad gör man inte på eller med sin hobby! Ha ha ha / Pepe
  14. Här kommer lite läsning från resan 2013 Speyside och österut, söndag 21/4 Denna gång så tar vi flyget över med Norwegian då SAS ändrat sin flygtid, men fördelen med Norwegian är att vi landar redan 09.20 i Edinburgh. Vi hade lite otur med biluthyrningen men det löstes de sista dagarna innan resan, vi hämtar ut en VW transporter hos Arnold Clark som var mkt tillmötesgående, vi ställer in GPS:en upp mot Speyside. Vi tittar in på Imperial eller vad som finns kvar av det, stora delar av byggnaderna är rivna och resten kommer snart att rivas helt, vi tar lite foton. Det kommer dock att uppstå igen på samma plats om något år. Vi styr sedan bort till Benrinnes och tittar lite, sedan vidare bort till grannen Glenallachie. Det ligger vackert med en liten vacker damm som tar emot oss besökare. Vi svänger upp vid Cragellachie och vidare bort mot Dufftown. När vi kommer fram till byn så svänger vi in vid Glenfiddich och tittar in i butiken som för dagen är full med besökare, att tappa sin egen flaska 15årig kostar 69.99£. Sedan åker vi ytterligare några hundra meter innan vi stannar till vid Dufftownshopen och provsmakar några sorter. Efter det så styr vi upp mot Elgin och vårt boende på denna resa, Premier Inn vid Linkwood Lodge. Måndag 22/4 Morgonen börjar med en god skotsk frukost, korv, ägg, bönor mm. Vi kör ner till Glenfarclas för dagens första tur. Den Svenska flaggan vajar för vinden när vi svänger in på uppfarten. Vi har valt en Connoisseur's Tour & Tasting. När vi kommer fram så möts vi upp av personalen i butiken innan vår guide för dagen Ian MacWilliam dyker upp. Han tar oss på en rundtur i destilleriet. Dom jobbar 24/7 med att få fram så mycket råsprit dom kan, förnuvarande produceras det ca 3,2 miljoner liter om året. Ca 1/3 del av allt som görs hamnar i blended. Vi går ut till lagerhus nummer 1, och får veta mycket om deras lagring och fat val mm. Vi får sedan lukta ur ett fat från 1965, det doftar mycket gott. Vi får fota allt vi vill och inget är hemligt. Vi går sedan in för vår provning, när vi kommer in på rummet står allt upp dukat och klart. Vi får denna dag prova: New spirit, Plain bourbon 10 år, sherry 10 år, 105 cask strenght, Glenfarclas 15 år, Glenfarclas 30 år. Som avslutning får vi prova på en Family cask från 1962, den är otroligt fräsch efter 49 år på fat. Smakar päron, toffee och en härligt torr avslutning. Mkt bra. Alla tycker att 15 åringen är mycket bra, kanske bättre än 30 åringen. En mycket bra provning, och vi tackar Ian för dagen. Vi åker sedan ner till Cragganmore för dagens andra provning. Här möts vi upp av Irene som tar oss på en runda i detta lilla destilleri, både kul och informativt. Dom gör 70 000 liter i veckan och ca 2 miljoner om året. En ganska ovanlig sak med deras pannor är att dom är platta upptill, om det beror på om pannorna var för stora eller taket lite för lågt låter vi vara osagt. Vi får gå in till ett som ser ut mkt gammalt rum för provningen, där det står uppdukat för oss. Vi får vara med om att prova, 12 åringen, 21 åringen, distiller edition, och en cask strenght, lagrad på ett sherryfat från 1986. En som alla ville ha en flaska ifrån, men som tyvärr var omöjligt. Vi tackade Irene för en mkt bra tur runt på det lilla destilleriet. Nu styr vi bort mot Tamnavulin som inte är öppet för allmänheten. Lite fotografering av byggnaderna och så är vi på väg igen bort mot Braeval, men som vanligt under denna resa så stämmer det inte riktigt för GPS:en så vi hamnar vid butiken The Whiskey Castle istället. Här träffar vi Mike Drury som tar oss på en liten provning i butiken och vi får ett par visdomsord om kvinnor, whisky och livet i stort. En mycket underhållande man som kan sin sak, och gärna säger det han tycker. Bla annat att Macallan har stora problem nu med sina fat val, och att det kommer att ta ca 10 år till innan dom är tillbaka på rätt spår igen. Många skratt blir det under den tid vi provar whisky i butiken. Vi köper en hel del godsaker från hans hyllor. Nöjda och glada så lämnar vi butiken med lite information om hur vi hittar till Braeval, efter det så styr vi upp mot Macallan. Det är nu stängt för dagen men denna gång så går vi bort mot Easter Elchies House och tar lite foton och sträcker på benen, skönt när solen tittar fram. Tisdag 23/4 Vi lämnar Elgin och styr bort mot Dallas Dhu för att titta lite och se vad dom har på hyllorna, flaskor från 1982 går för 155£. Efter det så styr vi bort mot Benromach för ett besök, dom gör lite drygt 1000 liter vi veckan och ca 130 000 liter om året. Namnet kommer från en lite kulle ett par km härifrån, så liten att den knappt syns. Vi får här prova 4 olika sorters whisky innan vi styr bort mot Miltonduff och tittar lite och tar lite foton. Nu åker vi till Elgin och Gordon & Macphails butik, här blir det bara en flaska som köps. Alla verka tycka att dom är mycket dyra! Nu åker vi bort mot dagens visning på Glenothes. På Glenrothes vajar åter den Svenska flaggan i vinden när vi svänger in och parkerar. Vi möts upp av Eric som konstaterar att vi är precis i tid när han tittar på sin klocka. Eric visar oss runt på destilleriet, här återanvänder dom mycket av den värme som blir vid tillverkningen, allt för att spara på energin. Och kylvattnet som används släpps åter ner i bäcken och tas om hand av grannen Glen Spey och återanvänds igen. Till slut kommer vi fram till pannorna eller katedralen som det kallas. Väldigt pampigt uppbyggt där vi får se allt. Därefter så går vi upp till tunnbinderiet där dom renoverar sina tunnor innan användningen. Dom byter ut stavar, lock, borrar nytt hål och prov trycker. Efter detta så öppnar Eric dörrarna in till ett lager hus, där inne så får vi se ett fat med 17 år gammal whisky i, locken är utbytta mot glas så man kan se igenom och se den koppar röda får whiskyn får efter lång tids lagring. Men den är nog bara 12 år pga. att locken bytts ut mot glas. Väl där får vi prova att hälla upp whisky från ett fat i ett stort provarglas med en Valinch. Sedan kommer det stora provet, vi står framför 3 stycken fat i olika storlek och ursprung. Där vi skall gissa vilket fat som innehåller den äldsta whiskyn. Ett fat är ett 1 st fill American bourbon från 2005, ett fat är ett 1 st fill Spanish sherry från 2006, det sista är ett second fill bourbon fat från 1978. Detta ser vi dock inte då texten är gömd bakom stora lock. Det visar sig vara ganska bra att vara chaufför idag då jag, Mr. Stone och Mattias valde rätt fat! Resten av gänget hade det lite svårare.. Sedan så går vi in till rummet där provningen skall ske, vi får idag prova 4 olika sorter. Mycket skratt och god whisky som vanligt. Den blev en trevlig pratstund som även Eric såg ut att tycka om. Sedan for vi vidare upp till Dufftown whiskyshop igen, väl där så slank det ner några flaskor i påsarna. Sedan vidare bort till Cragellachie och Quaich bar för en sittstund i dessa sköna Chesterfield soffor. Vi njuter av vad som ståtar på deras hyllor, glasen vandrar mellan oss och whiskyn bedöms men smaklökarna kanske har haft bättre dagar. Vi pratar om dagens provningar och njuter av vad som just nu finns i glaset. Eftersom jag stressat på alla lite i 2 dagar så sitter vi kvar ett tag till och fyller på glasen igen. Vi försöker att hitta in till Glen Elgin men åter så ställer koordinaterna till det. Men till slut hittar vi fram till destilleriet, lite foton och tillbaka till Elgin igen och Premier Inn. Nu är det dags för mat! Onsdag 24/4 Vi äter frukost på Linkwood Lodge, bönor, tomat, bacon, ägg och hashbrowns. Vi checkar ut från hotellet och rör oss bort mot Auchroisk. Men som vanligt tar det lite tid och vi ser Glentauchers på vägen. Lite hit och dit över diverse vägar och bondgårdar så kommer vi fram till destilleriet. Vi styr sedan vidare bort mot Aultmore och John Dewars, det ser helt tomt ut och vi ser inte enmänniska. Lite småvägar och några backar senare så kommer vi ner till A96an som tar oss bort mot Buckie och Inchgower. Nu ser vi Inchgower och vi svänger in på området, det ser tomt och ensligt ut där det ligger längs vägen mot Cullen. Vi styr vidare bort mot Portsoy och Glenglassaugh. Vi tittar in på Glenglassaugh och där får vi prova 2 olika sorter, ganska unga båda 2 men bra för sin ålder. Nu åker vi vidare mot Macduff/Glen Deveron, vi kör över Banff bridge och river deveron och sedan svänger vi ner till höger. Det ser ganska lugnt ut på området, vi tar lite foton som vi brukar göra. Men vilken väg skall vi ta ner mot Glendronach? Vi kommer fram till Destilleriet rätt väg denna gång. Vi får prova 3 stycken olika sorter innan Dalan bestämmer sig för att tappa en egen flaska från 1993, en 19 åring. Det köps fler flaskor här. Regnet tilltar när vi sätter oss i bilen och styr ner mot Aberdeen och Fettercairn. Vi åker på väg B974 och över Mount Cairn på ca 450 meters höjd. Här måste vi ringa till Glencadam och säga att vi blir lite sena. Det verka som om GPS:en har en vana att leda in oss på småvägar hela tiden under denna resa. Det är branta backar nedför, ca 16 %. Vi hittar fram till Fettercairn och tar lite foton. Nu snabbt vidare, vi kommer fram till Brechin men har svårt att hitta in till destilleriet. Men vi hittar en liten väg som leder oss ner till Glencadam, via en fotbollsplan. Här möts vi upp av Davies som jobbat här i 22 år. Destilleriet är ganska litet men dom jobbar 24/7. Totalt kan dom tillverka 1 500 000 liter om året. Dom blandar även sprit åt andra företag med, ca 4 000 000 liter om året. Allt för att dryga ut kassan med lite tillskott! Vi kommer sedan ner till Sankt Andrews, parkerar bilen utanför klubbhuset på Jubilee Course. Vi går runt på Jubilee Course och Old Course och tittar samt tar lite foton. Här skulle jag vilja spela golf en dag, kanske fler av oss. Klockan tickar på och vi försöker att hitta in till Daftmill i Cupar men det går inte, då vi inte har en adress att gå på utan chansar lite. Vi kör på ner mot Edinburgh och vårt hotell. Torsdag 25/4 Vi checkar ut och beger oss till flygplatsen. Vi är ute i god tid tycker vi, men det visar sig att det är väldigt många som skall checka in just när vi kommer. Men kaoset har bara börjat denna dag, till råga på allt så har dom ett nytt system som dom kör igång idag vilket gör att gå igenom säkerhetskollen tar extremt lång tid. När vi väl är igenom är det bara att springa till gaten, vi är inte sist men inte många är efter oss. En mycket trevlig resa med roliga besök och inte minst bra väder! Vid knapparna/ pepe
  15. Jaha, så var det snart dags för årets whiskyresa igen, den här blir den 6:e i ordnigen. Denna gång så blir det inbokade besök hos: Glenfarclas sedan ner till Cragganmore, VIP, står det på inbjudan och det skall bli kul att se vad det innebär hos dem. Sedan upp till, Glenrothes och sist till Glencadam. Vi tänkte även åka förbi och titta på Speyside, Balmenach, Imperial, Glenallachie, Braeval, Littlemill, Dallas Dhu, Miltonduff, Aultmore, Inchgower, vi hittar kanske några till innan vi åker bort till Glendronach och sedan rullar ner för kusten till Fettercairn och Glencadam. Kanske förbi Huntly också när vi ändå är där i närheten, vem vet. Tyckte dock att priserna hos Gordon var ganska dyra förra gången vi var där. Men det finns ju andra butiker som Whisky Castle som man kanske skall besöka. Men vi får se vad vi bestämmer oss för när vi väl sitter i bilen, näsan pekar framåt och man längtar efter att känna den där maltdoften och synen av Pagoden som sticker upp i skyn. Hoppas bara att vädret är på vår sida annars så brukar det ju gå ganska snabbt över. Hör av mig senare. / Pepe
×
×
  • Skapa nytt...