Gå till innehåll
whiskyforum

wolw

Vanlig medlem
  • Innehållsantal

    31
  • Gick med

  • Besökte senast

Webbplatsen Anseende

0 Neutral

About wolw

  • Födelsedag 09/16/1968

Profile Information

  • Kön
    Man
  1. Jag har gett John Lee en till chans på Amerikanskt manér, diskade ur en dammig tumbler, och i med en massa is. Här känner han sig mycket mer hemma. Jag håller med, en annan dryck för ett annat tillfälle med helt andra krav, skippade sniffandet då jag fick ner nästan hela ansiktet i glaset. Kan nog tänka mig att testa någon till bourbon, den här verkar inte ens finnas i USA (endast export ?), hittade lite poster på US forum där dom undrade vad det var för något eftersom ingen kände till destilleriet. Ska testa Jim Beam, äppelvarianten var i alla fall god (efter några pilsner och Lasanta). Peter
  2. Tack för informationen, ska testa vid tillfälle men fortsätter nog att ligga lågt med Bourbon annat än om man blir bjuden. Vid 600:- kör jag hellre säkra kort som min favorit Glenmorangie The Quinta Ruban. Mr John Lee står nu bland dressingarna i kylskåpet, tur det bara var en halvflaska Peter
  3. Hej, Nu är jag på lite djupt vatten.... För några veckor sedan grillade jag och en polare och han hade en liten överraskning med sig som en liten parentes - Jim Beam Apple Kul grej, fick smaklökarna att explodera som när man biter i ett sådant där stort grönt äpple. Gott som efterrätt Jag tänkte att Bourbon kanske gick att dricka ändå (47 år gammal men det har faktiskt aldrig blivit av att smaka). Var in till systemet idag och tänkte köpa en flaska Jim Beam Bourbon. Så klart var den slut och efter att ha läst på etiketten, surfat på mobilen så borde John Lee Straight bourbon whiskey smaka ungefär likadant. Ska det smaka som det gör ? Kolade fat ? Jag känner ingenting och ska jag vara ärlig så smakar det skit. Måste man hälla den över is så den blir kall och inte smakar något ? Kanske mig det är fel på men jag tycker det smakar som en avslagen blandning av trocadero och portello. Kanske bara att lägga ner Bourbon ? Synpunkter ? Peter
  4. Pass på med att Taxfree Nadurran inte är CS utan 48%, annars är den supergod. 18 åringen är elegant god också.
  5. Tänkte föreslå Glenfarclas 105 men den var inte speciellt billig (EURO 40,53) i alla fall inte mot butiken där jag brukar handla (vinsajten.com €31.76), mot systembolaget är det helt OK. Fast det kan nog vara värt några kronor att få botanisera och hålla i flaskorna. Den är Sherrylagrad och smakar mums. Peter
  6. Wirren ja Förhoppningsvis har svågern med sig lagrad engelsk fruktkaka nästa vecka. Det med Redbreast 15 yo (har inte smakat 12 åringen) sitter som smäck
  7. Redbreast Single Pot Still 15 Years Mums, Engelsk fruktkaka på flaska Ingår i SB's tillfälliga sortiment.
  8. Hej och välkommen Också nybörjare som du ser på när jag gick med. Sök på mina poster så hittar du min erfarenheter med en webshop i alla fall (tre ordrar och mycket nöjd). Sampleutbudet är mycket bra så du kan testa vilken typ och vilka tillverkare av whisky du tycker är godast. Peter
  9. Tack för tipset, men där andra älskar rök läser jag bara in bismak. Testade Isle of Jura Superstition hos en bekant, i bakgrunden kände jag en god whisky men allt överskuggades av rök. Tyvärr är jag ett hopplöst fall vad gällande rökig whisky Eller som jag läser på min Glengoyne 17 yo " ...is destilled from air dried barley untainted by the harshness of peat smoke", det är mer min melodi. Peter
  10. Har fyllt på mitt förråd och erfarenhetsbank lite grann.... Ex-bourbonlagrat med eventuell sherry slutlagring verkar vara det som mina smaklökar går igång mest på. The Dalmore 15 yo som jag tyckte/tycker var mycket god har blivit omsprungen av flera som är ännu godare. Glenlivet Nàdurra (CS, Ej travel retail versionen) är en ny favorit, mycket frisk och god och otroligt billig på SB. Glenlivet 18 är också en höjdare, mjuk och god myswhisky, löjligt billig på webshoppar (399:-/1L). Old Pulteney 17 yo och AnCnoc 16 yo finns numer också hemma, mycket goda, värda sina pengar men hamnar kanske inte under "mer än prisvärt" som t.ex Nàdurra. Balblair Vintage 1990 ligger dock kvar i toppen, slut hos Balblair tyvärr men finns fortfarande kvar i webshoppar (och antagligen några flygplatser), har två st 1L undanstoppade . Men det här att ge råd till andra är inte lätt. Vi och ett par bekanta brukar turas om att bjuta på middag, tänkte försöka styra bort honom från de blended han brukar köra. Han gillar inte rökigt, så senast när vi var på middag tog jag med mig en Old Pulteney 12yo, lättdrucken och mycket god (jag tyckte om den från första munnen) och enligt de flesta en perfekt nybörjarwhisky. Men det var ingen höjdare för honom, oljig tyckte han. Där ser man hur olika man kan vara, ska bli kul att bjuda på hemmaplan där man har några fler varianter att bjuda på. Kanske ex-sherry är hans grej ? Peter
  11. Så mycket för att spara. Gjorde en utflykt två kommuner bort och köpte en Nadurra Mycket god, precis i min smak. Till skillnad från Glenfarclas 105 så var Nadurran god både vattnad och ovattnad (min 54.2%, batch 1109I). Kommer att ha en permanent plats i hyllan. Peter
  12. Ska försöka. Har Old Pulteney 17 yo, AnCnoc 16 yo & The Glenlivet 18 yo på väg in, ska försöka nöja mig med det ett tag. Peter
  13. Kanske skulle tillägga att pengarna kommer från ett par flaskor Bowmore Enigma som jag avyttrat. Alltså, Enigman är inte jätterökig men jag och rökigt lirar inte Har gått igenom en flaska Enigma och det kan vara ganska OK ibland. Men för att njuta, som nu, med en Balblair vintage 1990 i glaset kommer det inte i närheten, tyvärr. Peter
  14. Fick lite pengar över som jag inte vill slösa bort.... Vilken ska jag köpa ? Och varför (Har Glenlivet 18 yo beställd om det spelar in) ? Peter
×
×
  • Skapa nytt...