Gå till innehåll
whiskyforum

3730

Vanlig medlem
 • Innehållsantal

  87
 • Gick med

 • Besökte senast

Webbplatsen Anseende

0 Neutral

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Ort
  Göteborg
 1. nu quotar jag mig själv... Efter lite googlande så hittade jag "Pure Natural Arran Water", detta fanns på bolaget under 2003.
 2. om jag inte minns fel har det funnits något liknande på systembolaget tidigare. Men jag tror inte det var från Laffe.
 3. jag provade den på en thairestaurang på Visingsö och så illa var den väl ändå inte?
 4. Tror det. Och här i sverige så får den väl heller inte kallas för whisky.
 5. Highland uttalas väl som man brukar uttala high på engelska, något i stil med "hai" alltså. Uttalet på Caol Ila står på förpackningen till Caol Ila 12yo, "cull eela" om jag inte minns fel. Jag har hört Diageo uttalas som "di-adjo". Fast Diageo är en sammansättning av latinets dia (dag) och geo (värld) och borde nog uttalas utefter latinska uttalsregler. Har vi någon expert på latin här?
 6. hämtade min på bolaget idag, får se när jag öppnar den..
 7. Vi var på Ven och bodde på Backafallsbyn i helgen, tyvärr fick vi ingen visning i distilleriet men vi var på whiskyprovning som hölls av Henric Molin. Det var jättefint där och jag kan rekommendera alla whiskynördar att åka dit. Henric pratade lite kort om deras egna whisky och enligt honom blir det tre olika sorter, en helt orökt, en något rökt och en tredje variant rökt till 80 ppm. Lägger nog upp lite bilder senare.
 8. jag ringde precis och beställde en flaska...
 9. det låter ju som en kul grej att prova en "whisky" lagrad i två månader, men är den verkligen så bra så att det är värt att köpa en hel flaska?
 10. 3730

  Mac Scot?

  den finns väl kvar? http://systembolaget.se/SokDrycker/Produkt...407&Butik=0
 11. Fick den idag. Bara bläddrat lite i den ännu, men det verkar vara en trevlig bok.
 12. inköpt i Fredrikshamn: Dun Bheagan 8yo Islay Highland Park 12yo
 13. Caipirinha är en av mina favoritdrinkar, men ren cachaca är jag inte så förtjust i - den luktar mest som en äcklig tequila(!). I en Caipirinha så går det bra att ersätta cachacan med ljus rom (och kallas då Caipirissima) eller vodka (Caipirosca). Det finns dock lagrad cachaca men det är inget jag har provat.
 14. hämtade en likadan förra veckan. Eftersom det är den dyraste flaska jag köpt, så får jag se om jag öppnar den eller sparar den ett tag...
 15. japp, den kom i brevlådan idag
×
×
 • Skapa nytt...