Gå till innehåll
whiskyforum
Bullie

Något att fundera på

Recommended Posts

Här har ni något att fundera på. Om man skall jämföra destillerier, hur skall man då gå tillväga?

 

Kärnan i mina funderingar är som följer;

Är det bättre med ett destilleri som producerar en eller två OB som alltid håller en hög klass (80-90 pinnar om man nu skall börja harva med betyg å skit) ELLER ett destilleri som mjölar ut massa singlecaskar som varierar våldsamt i kvalite?

 

Varför denna fundering då? Jo, det är ju alltid massa svammel om den å den buteljeringen, men till syven å sist, vill man inte ha en god pava som man kan köpa igen...å igen...å igen.

 

Ja ni fattar nog vad jag är ute efter. Ja, jo, jag tycker det är förbenat gott med SC och specialare också, men det är vansinningt trevligt med en husmalt som man kan hinka utan tanke på plånboken. (Och tänk efter lite nu, whisky är trots allt kelternas svar på nordmännens vita sprit, made for the masses én massé)

 

Hepp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bara att köpa Bowmore...... :D De har ju tom ett måtto:

Det finns en flaska för var budget! :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kan man inte på vanligt svenskt manér, både få äta kakan och ha den kvar? Det ena behöver väl inte utesluta det andra, eller vill du att man skall ta ställning? Måste jag välja så går jag nog på nya upplevelser snarare än några få återkommande. Men jag gillar dock Lagavulin's val av få och bra utgåvor mera än Bruichladdich's gödslande. Ett lagomt svenskt svar :doh:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kul att "höra" från dig.

 

Måste man jämföra skulle jag vilja fråga?

Kan man inte bara dricka och njuta av bra, bättre och j-ligt bra whisky? :g:

Jag försöker i alla fall göra så. Låt bli det man vet är "dåligt" alltså.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det är det som är fördelen med att vi har en whiskybank där man kan lägga upp samples till försäljning för att kunna "bli av" med det som blir

över efter provningar eller liknande, och att man kan köpa samples för att veta vad som är värt att köpa ett helrör av eller att man bara vill

samla på sig erfarenhet. Detta görs av forumiter hela tiden, samtidigt som man har några OB i sitt barskåp som sitt egna standard utbud.

Som tidigare talare har sagt, varför utesluta det ena och bara hålla sig till det andra? :blink:;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
<br />Det är det som är fördelen med att vi har en whiskybank där man kan lägga upp samples till försäljning för att kunna "bli av" med det som blir <br />över efter provningar eller liknande, och att man kan köpa samples för att veta vad som är värt att köpa ett helrör av eller att man bara vill <br />samla på sig erfarenhet. Detta görs av forumiter hela tiden, samtidigt som man har några OB i sitt barskåp som sitt egna standard utbud. <br />Som tidigare talare har sagt, varför utesluta det ena och bara hålla sig till det andra? <img src='http://forum.whiskyforum.se/public/style_emoticons/default/blink.gif' class='bbc_emoticon' alt=':blink:' /> <img src='http://forum.whiskyforum.se/public/style_emoticons/default/wink.gif' class='bbc_emoticon' alt=';)' /><br />
<br /><br /><br />

 

Håller med Puttriken. Njuter själv av att jag kan så småningom utöka mitt eget skåp med säkra och välkända (ob) buteljeringar och ändå samtidigt njuta av nya erfarenheter via whiskyteket!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Att jämföra det lämnar jag därhän, men jag förstår vinkeln, fanns det fler destillerier med kalasbra standardmalter till standardpriser ( runt femhundringen och helst under ) så vore vi ett steg närmare nirvana, det vore helt enkelt en whiskynerds drömscenario.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joina konversation

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto If you have an account, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Reply to this topic...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Läser...

×
×
  • Skapa nytt...