Gå till innehåll
whiskyforum

Recommended Posts

Tänkte jag startar en tråd a lá ett koncept jag sett på annat forum...

ni hajar säkert galoppen.

 

(Jag tar och börjar, så bara häng på)

 

Just nu drickes:

ardbeg_uigeadail.jpg

 

( Första gången för min del... lite förvånad att den är så pass "medicinal". Influens från sherryfaten kanske? Mycket bra, fast jag tycker nog bättre om den vanliga TEN... )

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just nu drickes:

 

Bunnahabhain 12 år

 

Ingen typisk Islay ...skulle kanske kalla den "Islay Light" :wink:

 

Men den är helt ok som uppladdning inför Arsenal Matchen!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gäst Maharashi

För min del Macleod´s Isley 8. Direkt från baconrökeriet ;)

Ardbeg 10 mums mums[/img]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Har en Bowmore Darkest som börjar närma sig slutet så jag får väl skynda mig att tömma den. Gott är det i alla fall.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vadå, det är väl bästa sättet att härda ut på jobbet. Inte trodde jag att man måste skriva inlägget just som man häller upp heller. Ska man göra det lär ju detta bli den tråd med flest svar i eller?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bladnoch 15 årig, den med etiketten med får på ni vet. Alltså den första av de nya OB buteljeringarna från låglandsdestilleriet Bladnoch. En whisky som verkligen passar att sitta i vårsolen en fredagseftermiddag med. Glöm det där med låglandswhiskyn som en lätt whisky, här finns julkryddor, citrus, en doft av smörjolja och lite saltlakrits och säkert ännu mer att utforska.

 

Åke Johansson

Hammarö

 

0-picture.jpg?0.7394620267882398

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glenmorangie 10 årig.

 

Första gången jag dricker denna...hmmm antingen har mina smaklökar avlidit eller så smakar denna inte speciellt mycket :( Någon annan som har erfarenhet av denna? Har väldigt svårt att ibland kunna beskriva vilka smaker och dofter jag upplever. Hur tränar man upp detta?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Glenmorangie 10 årig.

 

Första gången jag dricker denna...hmmm antingen har mina smaklökar avlidit eller så smakar denna inte speciellt mycket :(  Någon annan som har erfarenhet av denna? Har väldigt svårt att ibland kunna beskriva vilka smaker och dofter jag upplever. Hur tränar man upp detta?

 

Glenmorangie har en mycket uttalad burbon karaktär. Sedan minns jag inte speciellt mycket mer än att den 10 åriga fick bättre betyg än den 18 åriga på vår provning.

 

Sedan till hur man blir bättre i att urskilja dofter & smaker; Träning, träning och sen träning ;) En bra hjälp till hands kan vara V&S doftsnurra för whisky som man kan beställa kostandsfritt av dem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just nu drickes:

 

Pike Creek Double Barreled Port Finish och Gooderham & Worts Small Batch Whisky.

 

Pike Creek med tydlig portvinskänsla, kryddig doft och smak med inslag av frukt och vanilj.

 

Goodersham & Worts med sötma, fatton och lite kryddighet.

 

Två mycket trevliga kandensiska whiskies! Kan rekommenderas om suget efter annant än skotskt infinner sig.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I mitt skåp står bland många andra en ¨oöppnad¨ samt en påbörjad Mortlach 16 y.o.

En helt enastående Speyside whisky, förövrigt det första legala destilleriet i Dufftown som numera är vänort med Bureå....som ligger ett par mil söder om Skellefteå.

Att få dofta och smaka en ¨wee dram¨ Mortlach är en häääärlig känsla som man vill dela med sig av.

Cheers !!

 

// Kenth Frank

www.bwc.nu

Share this post


Link to post
Share on other sites
:P:P Mortlach 16 y.o. tack för det tipset mina vänner, det här var gott :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gäst Mats M

Sitter här och "syndar" lite med att blandat en Gaelic Coffe på Black Barell Singel Grain. Iof så är det väl en större synd att blanda Irish Coffe på Bushmill och en grainwhisky ska man väl inte fälla några tårar över. Med synda avser jag att späda bort smak och doft med kaffe och grädde. Men man tager vad man haver och gott är det... :lol:

 

Påsk är det ju bara en gång om året, midsommar är ju varje år... :roll:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just nu drickes: Glen Grant 5 y.o. inköpt i Italien för c:a 90 spänn...hade inte särskilt höga förväntningar på denna, men jag måste säga att den är förvånansvärt god...har aldrig hört någon snacka särskilt mycket om denna på bolaget ganska billiga whisky, vilken det i och för sig är odeklarerad ålder på. Är det stor skillnad på dessa tror ni? Jag ger denna 5-åring klart godkänt..tror till och med att jag häller upp en liten skvätt till på en gång :roll:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ikväll kommer det att bli några cl av min Ardbeg Very Young tillsammans

med lite vänner. Skall bli kul att se deras reaktioner :twisted:

 

Tur att jag köpte två flaskor..... :lol:

  • Like 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just nu dricks det Skåne till sillen :D

Men var lugna, lite senare blir det en 30 årig Ardbeg till kaffet och cigarren.

Glad Påsk på er alla !

 

www.whiskycenter.se

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just nu drickes 18-årig Highland Park. Mest för att flaskan nån gång skall ta slut - kommer inte att köpa igen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Caol Ila Cask Strength :D

 

Ruskigt bra för dricka för slantarna...

Vette tusan om denna inte slår både Laphroaig 15 och Ardbeg 1990 på

fingrarna...

 

Införskaffade en flaska i torsdags för att smaka till påsk (hos svärföräldrarna). Hmmm halva flaskan redan slut? :shock:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Gäst Mats M

Brora 24 Years 1977 RM

 

Fick bli en liten skvätt efter sena skiftet...

Otroligt vad en cl kan kan få en att bli fyld av lyriska funderingar...

Tänker inte ens försöka mig på att återge dom här :?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joina konversation

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto If you have an account, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Reply to this topic...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Läser...

×
×
  • Skapa nytt...