Gå till innehåll
whiskyforum
Elvox

Rookie behöver tips

Recommended Posts

Tjena

 

Jag är helt grön i ciggarens värld. Jag köpte ett helt kit för några månader sedan med humidor, fuktare, snoppare och rätt mycket blandade ciggarer i prisklass 50-100kr st.

Jag köpte bl.a en ask H.P. Upman half corona och den gillade jag verkligen, har någon ett cigarrtips i den smakriktningen?

 

En sak till, har problem med fuktaren, gör jag fel eller ska jag hotta den o köpa en ny.

Man ska ju lägga fuktaren i blöt med destillerat vatten o slå bort överflödet, men då torkar humidoren ut på nolltid. jag måste fylla på mycket vatten och ställa den i botten i stället för att fästa den i taket på humidoren. Jag har grundfuktat den när den var ny. vad är problemet, det sägas att man ska fylla på en gång i kvartalet men jag får fylla på var tredje vecka? Vi har inte varmt hemma som torkar ut.

Tack på förhand

Richard

Share this post


Link to post
Share on other sites

Det tar alltid längre tid än man tänkt sig att fukta in en ny humidor. Jag skulle köpa ett stort beadsrör istället för fuktaren som följde med, men istället lägga cigarrerna och beadsröret i en tätslutande plastlåda i väntan på att humidoren uppvisar stabila värden. Cubano.se har allt du behöver. Tänk på att man inte kan ha för mycket beads. :)

Gällande röktips så föredrar jag oftast Bolivar Petit Corona, Trinidad Reyes och Rafael Gonzales Petit Panatela bland småttingarna.Share this post


Link to post
Share on other sites

Joina konversation

Du kan posta nu och registrera dig senare. Om du har ett konto If you have an account, logga in nu för att posta med ditt konto.

Gäst
Reply to this topic...

×   Du har klistrat in innehåll med formatering.   Ta bort formatering

  Endast 75 max uttryckssymboler är tillåtna.

×   Din länk har automatiskt bäddats in.   Visa som länk istället

×   Ditt tidigare innehåll har återställts.   Rensa redigerare

×   Du kan inte klistra in bilder direkt. Ladda upp eller sätt in bilder från URL.

Läser...

×
×
  • Skapa nytt...