Gå till innehåll
whiskyforum
NyhetsRobot

Hjärtligt välkommen till whiskystaden Örebro!

Recommended Posts

image

Hjärtligt välkommen till

whiskystaden Örebro!

Så är det dags att bli örebroare för en helg. På Conventum slås portarna upp för en av landets bästa och mest populära whiskymässor. Fredag den 21 november och lördag den 22 november har du minst sagt helgen räddad – självklart är Symposion på plats med dunder och brak.

taketsuru25.jpgKnappt har röken från förra helgens succébatalj lagt sig i Borlänge förrän det är dags att dra vidare och resa mässmontrarna i Örebro. Symposion dundrar naturligtvis på i vanlig ordning med hela batteriet av storslagen whisky. I Nikkamontern kan du verkligen gå på djupet med den japanska whiskyn. Är det en slump att den vinner tävling efter tävling och nyligen utsetts till världens bästa whisky? Förutom att prova hela den omtalade Taketsuru-rangen med praktpjäsen Taketsuru 25 YO i spetsen kan du också stifta bekantskap med nya Nikka All Malt, en minst sagt imponerande vatting av malt från Nikkas juveler Miyagikyo och Yoichi som nu går upp på bred front i Systembolagsbutikerna.

Vår rökmonter kan vara svår att hitta. Islaydimmorna lär ligga minst lika täta som i Borlänge när korkarna dras ur de gamla mästerverken från de stora destillerierna och när uppstickaren The Ileach spänner musklerna.

180_20.jpgI vår klassiska huvudmonter – den som alla mässarrangörer ser som mässans själva hjärtpunkt – bestyckar vi i vanlig ordning hyllorna med ett par hundra sorter av det bästa som går att hitta i Skottland. Vi har med oss toppnumren från Gordon & MacPhail, svårfångade tappningar från tyska stjärnbuteljerare som likt blodhundar spårat upp bortglömda fat i skotska lagerhus. Och inte minst Springbank, destilleriet som man nu börjar tala om som the good old days-distillery.

Vi förstår om du inte vet vad du vill prova i det digra utbudet. Därför har vi bett Magnus Fagerström gå lös ordentligt bland hyllorna och sätta samman en Symposion de Lux-provning. Missa inte denna, du kommer att få prova gammal klassisk whisky som Strathisla 1965 och Macallan 1970, och en lång rad andra toppwhiskies. Vi erbjuder också en japansk masterclass båda dagarna för dig som vill upptäcka vad hela whiskyvärlden pratar om just nu.

Du bokar biljetter till provningarna via Ticnet. Vi ser fram emot en väldigt spännande och rolig whiskyhelg i Örebro. Vi har laddat upp till brädden i montrarna och ser fram emot att dra iväg mässraketerna.

Varmt välkommen till Symposion House of taste!


laddahem.png

Redigerad av NyhetsRobot

Share this post


Link to post
Share on other sites

×
×
  • Skapa nytt...