Warning: Declaration of title_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/whiskyfo/public_html/wp-content/themes/whiskyforum/functions.php on line 283
Mackmyra fortsätter att växa i Kanada och USA - whiskyforum

Mackmyra fortsätter att växa i Kanada och USA

2012-04-17 0 kommentarer

I dag börjar den amerikanska vin- och spritdistributören Opici Wine Company sälja Mackmyras svenska whisky över hela New York City.

Under de senaste tolv månaderna har Mackmyra själva lanserat whiskyn på ett fåtal utvalda platser i New York. Nu har Mackmyra kommit överens med den amerikanska vin- och spritdistributören Opici Wine Company som med start den 16 april börjar sälja Mackmyras whisky i New York City, som har över 8 miljoner invånare (över 18 miljoner invånare inklusive förorter). Med 50 säljare och över 2 000 kunder gör samarbetet med Opici att försäljningsinsatsen nu mångdubblas.

Lou Geneux, Spirits Director på Opici säger: ”Vi på Opici Wine Company är väldigt förväntansfulla och glada för att kunna lägga Mackmyras underbara whisky till vår New York-portfölj med ’Whisky of the World’. Kvalitén är enastående och vi ser fram mot att bygga upp en bred distribution av Mackmyra i hela staten New York. Det är väldigt spännande tider för oss som jobbar med whisky i USA just nu eftersom konsumenternas intresse för såväl whisky som annan brun sprit har exploderat. Den passion och engagemang som Mackmyra har, tillsammans med deras känsla för kvalitet, gör att de har möjlighet att bli framgångsrika på alla våra marknader och även över hela USA.

Jonathan Luks, Country Manager för Kanada och USA på Mackmyra säger: ”Mackmyra väcker intresse och nyfikenhet i New York. Storyn, paketeringen och inte minst smaken gör att amerikanerna tar till sig vår whisky.

Rikard Lundborg, marknadsdirektör på Mackmyra tillägger: ”Intresset för varumärket Mackmyra är långt ifrån en svensk företeelse. Det finns knappast någon plats där konkurrensen är tuffare än i New York, men vi känner att vi står oss väl på den internationella whiskyarenan.

Tidigare i år lanserades även Mackmyra i Quebec via det kanadensiska provinsmonopol SAQ och i Ontario via provinsmonopolet LCBO.
SAQ har valt ut Mackmyra till sitt koncept SAQ Signature där man i vissa utvalda butiker presenterar exklusiva produkter och har välutbildad personal som ger personlig kundservice. Den Första Utgåvan lanserades i sortimentet den 9 februari i år och finnas tillgänglig i butikerna SAQ Signature Quebec City och SAQ Signature Montréal. Båda butikerna levererar även via postorder över hela provinsen.

I denna artikel från den 22 mars 2012 kan du läsa mer om Mackmyras lansering via LCBO: Världens största spritinköpare väljer Mackmyra.

Jonathan Luks säger: ”Vi har mött ett stort intresse under våra besök i Kanada så det är kul att så stora och professionella inköpare som SAQ och LCBO valt att ta in vår whisky.

Om Opici Wine Company

Opici Wine Company of New York grundades 1945. New York-grenen av Opici har gjort sig kända för sina goda kunskaper om både vin och sprit och har jobbat efter samma principer som gjort Opici Wine Group framgångsrika under 90 år. Med sin senaste expansion i upstate New York är Opici NY redo bli det mest framstående vin- och spritföretaget i staten New York.

Om SAQ (Société des alcools du Québec)

SAQ är ett statligt ägt bolag och provinsmonopol som instiftades 1921. De har till uppdrag att ansvara för försäljning och distribution av alkoholhaltiga drycker i Quebec. I likhet med det svenska Systembolaget har SAQ ett ansvar att verka för en sund alkoholattityd och en stor del av de inkomster som inbringas skall oavkortat användas för välfärdssatsningar.

Källa: Mackmyra, Opici Wine Group och SAQ


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/whiskyfo/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jenz Rönnow

Grundare av whiskyforum och passionerad whiskyälskare. Startade whiskyforum våren 2004. Mottagare av Gordon & McPhail Scholarship 2010.