Warning: Declaration of title_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/whiskyfo/public_html/wp-content/themes/whiskyforum/functions.php on line 283
Old Pultney - Vintage 1990 - whiskyforum

Old Pultney – Vintage 1990

2014-07-23 0 kommentarer

Tidigare har jag skrivit om de nya rökiga anCnoc Tushkar, Rutter och Flaughter men det finns flera olika sätt att få rökighet i sin whisky, än att använda rökig malt. Ett bra exempel på detta är Old Pulteney 1990 Vintage – en specialbuteljering från Skottlands nordligaste fastlandsdestilleri.

Deras 1990 Vintage är lagrat på 50% Olorossofat och 50% bourbonfat, som tidigare även har innehållit whisky från Islay. Vilket av islaydestillerierna avslöjas inte, men det är definitivt inte någon av de få orökta varianterna som finns ute på den västliga ön.

Det man får fram genom denna manöver, är en lätt rökig touch i aromen som komplimenterar Pultneys vanliga kraft. Sötman finns som vanligt tillsammans med fruktigheten. Old Pultneys styrka i vanliga fall är den robousta karaktären, lite som en Islay-whisky men utan röken och här finns nu även rökigheten med.

Munkänslan är fyllig och oljig som en maritim whisky gärna får vara. Kryddig ek men lite mindre påtaglig rök än i aromen. Inte nödvändigtvis för lite, men mindre. I eftersmaken kommer det en mera tjärliknande rökighet och samtidigt blir citruskaraktären mera tydlig.

Riktigt trevlig whisky, mycket bra men smakar det så kostar det. Den finns i beställningssortimentet (art nr 87891) och kostar 1799 kr.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/whiskyfo/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jenz Rönnow

Grundare av whiskyforum och passionerad whiskyälskare. Startade whiskyforum våren 2004. Mottagare av Gordon & McPhail Scholarship 2010.