Warning: Declaration of title_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/whiskyfo/public_html/wp-content/themes/whiskyforum/functions.php on line 283
Ägarbyte i Svenska Eldvatten - whiskyforum

Ägarbyte i Svenska Eldvatten

2012-05-23 0 kommentarer

Den oberoende buteljeraren Svenska Eldvatten, som för lite drygt ett år sedan lanserade sin första utgåva på Systembolaget, har fått en ny hälftenägare – Peter Sjögren. Peter köper ut Jesper Hultén, som tillsammans med Tommy Andersen startade företaget.

De båda grundarna känner Peter Sjögren sen ett flertal år från whiskyprovningar i Göteborgsområdet och som en profil i Whiskysverige. För en tid sedan tillfrågade grundarna Peter om han var intresserad av att komma in som ägare av en tredjedel av Svenska Eldvatten.

– Jag blev naturligtvis både överraskad och smickrad, säger Peter Sjögren, och fortsätter: – Svenska Eldvatten har ju på kort tid gått från ingenstans till ett varumärke som står för kvalitet och spännande buteljeringar.

Under de diskussioner som därefter följde, som bland annat innefattat rollfördelning och arbetsinsatser, stod det alltmer klart att Jespers jobb som frilansande copywriter var för tungt att förena med arbetet i Svenska Eldvatten.

– Att vara frilansare i reklambranschen innebär ofta att man får uppdrag med mycket kort varsel, uppdrag som dessutom helst skall vara klara ”igår”, berättar Jesper och fortsätter: – Det går kanske att tacka nej till ett uppdrag en gång, men två gånger innebär med stor sannolikhet att man inte blir tillfrågad någon mer gång.

Svenska Eldvatten har på ett år introducerat sex single caskKbuteljeringar skotsk whisky på Systembolaget som man fått väldigt bra kritik för. Arbetet hittills har fokuserats på att få företaget på banan ekonomiskt, juridiskt och varumärkesmässigt.

– Nu går arbetet in i en fas där vi håller provningar för whiskyklubbar samt pubar och restauranger säger Tommy Andersen, vd, och fortsätter: – Vi kommer även att fortsätta utveckla de delar av vår verksamhet som fortfarande befinner sig i sin linda, som till exempel att buteljera annan ädelsprit än whisky. – Så Peter kommer in i en mycket spännande fas för Svenska Eldvatten med sin passion för whisky, sin kreativitet och sitt stora kontaktnät i Sverige och Skottland. – Slutligen vill jag tacka Jesper för en fantastiskt rolig och framgångsrik period som vi båda är oerhört stolta över, säger Tommy och avslutar:– Och välkommen ombord Peter, jag ser fram emot vårt samarbete!


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/whiskyfo/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jenz Rönnow

Grundare av whiskyforum och passionerad whiskyälskare. Startade whiskyforum våren 2004. Mottagare av Gordon & McPhail Scholarship 2010.