Warning: Declaration of title_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/whiskyfo/public_html/wp-content/themes/whiskyforum/functions.php on line 283
Amrut skakar om cocktailscenen - whiskyforum

Amrut skakar om cocktailscenen

2012-06-29 0 kommentarer

Amrut Fusion vann en utmärkelse och fick ett entusiastiskt mottagande när världens bästa whiskys sattes på prov i New York City under juni månad.

The Ultimate Cocktail Challenge (UCC) sätter olika whiskys på prov mot varandra i identiskt blandade cocktails och Amrut Fusion var domarnas främsta rekommendation för cocktailen Rob Roy. Fusion erhöll utmärkelsen ”Chairman’s Trophy” för sin prestation i denna klassiska whisky och vermouth cocktail.

Domarnas kommentar löd: ”Underbart brunfrostigt utseende i glaset. Doftmässigt framhäver denna cocktail med Amrut Fusion som bas toner av bröd, bakjäst och frukostflingor. En oklanderlig balans är här en av de avgörande faktorerna. Indiska Amrut Single Malt är nu redo för att spela i den stora whisk(e)yligan.

Hundratals cocktails provsmakades och betygsattes i Ultimate Cocktail Challenge och den eftertraktade ”Chairman’s Trophy” tilldelades endast de topp-presterande. Domarna som leddes av tävlingens grundare Paul Pacult, tillbringade en vecka med att bedöma hur en rad olika spritmärken presterade som bas i diverse klassiska cocktailrecept.

Fusion var även finalist inom cocktailkategorin ”Rusty Nail” och blev starkt rekommenderad för att blanda till en ”Blood & Sand”.

Alla tävlingsbidrag testades i samtliga cocktailrecept för sin kategori, således testades alla tävlande whiskysorter i Rob Roy, Rusty Nail och Blood & Sand. Alla cocktails tillblandades med yttersta perfektion till identisk standard av professionella bartenders, för att sedan blindtestas av domarna.

Paul Pacult säger: ”Vi tror att UCC resultatet förser konsumenterna med den information som behövs för att välja rätt bas (sprit) i enkla cocktailrecept som de kan blanda hemma. Få av oss har varken den tid eller de resurser som krävs för att experimentera med dussintals olika märken för att bestämma vilken sort som är mest lämplig för det klassiska favoritreceptet.

Beslutet att anmäla Amrut Fusion till tävlingen togs för att visa alla att Amrut kan vara med och konkurrera på lika villkor som de mest kända varumärkena på marknaden.

Raj Sabharwal på Amrut säger: ”Vi vet naturligtvis att Fusion är en maltwhisky i världsklass men den är ganska otestad i cocktailsammanhang. Vi är mycket nöjda med det entusiastiska mottagande som domarna på UCC gav Fusion. Vi vet att konsumenterna kommer att finna ett stort nöje i att hitta nya sätt att avnjuta Amrut.

Källa: Amrut Distilleries Ltd. (N.R. Jagdale Group) och Clydesdale AB.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/whiskyfo/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jenz Rönnow

Grundare av whiskyforum och passionerad whiskyälskare. Startade whiskyforum våren 2004. Mottagare av Gordon & McPhail Scholarship 2010.