Warning: Declaration of title_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/whiskyfo/public_html/wp-content/themes/whiskyforum/functions.php on line 283
Mackmyra Brukswhisky satsar med ny design - whiskyforum

Mackmyra Brukswhisky satsar med ny design

2012-11-01 0 kommentarer

Den svenska framgångssagan Mackmyra satsar nu på att låta fler utanför Sverige ta del av deras prisvinnande Brukswhisky. I samband med det presenteras en helt ny flaskdesign, inspirerad av grundarnas skisser för whiskydestilleriets etablering. Den nya designen lanseras nu på Systembolaget, och har redan hunnit vinna silvermedalj i ISC:s Design & Packaging Awards.

Mackmyra är historien om ett whiskydestilleri som föddes i äkta alkoholdimmor under en skidsemester. Åtta ingenjörer åkte till Sälen och ställde, efter att ha skottat en isbelagd altan, frågan Varför finns det ingen riktig maltwhisky i Sverige? Nu, fjorton år senare producerar Mackmyra Destilleri i Gävle en volym som motsvarar drygt en miljon whiskyflaskor per år. Storsäljaren Mackmyra Brukswhisky lanserades i mars 2010 och har sedan dess belönats med både lovord och internationella priser.

Mackmyra vill nu låta fler utanför Sverige ta del av kronjuvelen. Samtidigt passar de på att lansera en ny flaskdesign som ska hjälpa till att berätta historien om hur Sveriges första maltwhisky kom till, samt stå som symbol för dess framtid. Illustrationerna på den nya flaskan är dels grundarnas första skisser från planeringen av destilleriet 1998 och dels skisser på det helt nybyggda destilleriet. Den nya förpackningen har redan hunnit vinna silvermedalj i årets Design & Packaging Awards, anordnat av International Spirits Challenge.

En liten anekdot är att den flaskdesign som nu lanseras inte är den slutgiltiga. En av skissbilderna på den nya flaskan är ett par skidor, eftersom idén till destilleriet kom till under en skidresa. Dock fick vi inte ha med dem för Systembolaget, eftersom de inte vill uppmuntra till alkoholkonsumtion i samband med fritidssysslor. Det har vi fått lösa genom att sätta etiketten lite snett på flaskan för att dölja skidorna, och nästa gång vi trycker nya flaskor måste vi ta bort dem, berättar Magnus Dandanell, VD och grundare av Mackmyra.

Drycken i sig förändras inte, utan behåller sin omtyckta maltiga fatkaraktär, med inslag av honung, halm, aprikos, vanilj och apelsinskal. Mackmyra Brukswhisky säljs i nuläget främst i Sverige och Skandinavien, men mindre mängder exporteras även till bland annat Storbritannien, Tyskland, Frankrike och Kanada. I samband med den nya designen kommer Brukswhiskyn få namnet Mackmyra The Swedish Whisky utanför den nordiska marknaden.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/whiskyfo/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jenz Rönnow

Grundare av whiskyforum och passionerad whiskyälskare. Startade whiskyforum våren 2004. Mottagare av Gordon & McPhail Scholarship 2010.