Warning: Declaration of title_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/whiskyfo/public_html/wp-content/themes/whiskyforum/functions.php on line 283
Rapport Stockholm Beer & Whisky Festival 2014 - whiskyforum

Rapport Stockholm Beer & Whisky Festival 2014

2014-09-26 0 kommentarer

Just nu pågår Sveriges ohotat största Öl och Whiskymässa – Stockholm Beer & Whisky Festival. Har du inte besökt mässan är det hög tid att planera för det nu!

Vi har besökt mässan och rapporterar här några av årets nyheter och köprekommendationer. Tyvärr är mässan alldeles för stor för att betas av under en dag, så detta är på inga sätt en komplett sammanställning av alla nyheter, utan de produkter vi fick möjlighet att bedöma under vårt besök.

Köprekommendation

* Laphroaig Caideras
* Highland Park Dark Origin
* Mackmyra Iskristall
* Macallan Ruby
* Glenmorangie ”The Taghta”

Limiterade utgåvor med begränsad tillgång

Dessa släpp bedömer vi kommer vara ganska hypade, och svårt att få tag på buteljeringar.
* Box Challanger
* Bowmore Devils Cask II (Kommer 114 flaskor, 4:e december)

Grythyttan whisky

Pratade lite med killarna bakom Grythyttan whisky, och de senaste budet är att destilleriet stannar i Sverige, och att flytten till skottland inte blir av. Gamla styrelsen har avgått och en ny fräsch styrelse sitter bakom rodret. Destilleriet är nerpackat i lådor och planer finns att montera upp det igen i Värmland.

Det finns ca 40000 liter sprit i lagret, och vill man få en liten försmak av vad som kan komma från Grythyttan framöver rekommenderar jag ett besök i deras monter. Nästa buteljering som kommer på Systembolaget i februari 2015 (webblansering) är en double wood som legat 1 år på svensk ek och resten av åren på sherry fat. Små 50 liters fat har används till sherryfaten, men den svenska eken ligger på 250 liter.

Mackmyra

Till alla er som smakmässigt direkt avfärdar Mackmyra som en dålig whisky ber jag besöka deras monter och prova några valda produkter bland reserve utgåvorna, samt Mackmyra Iskristall. Mackmyra har under de senaste året går från klarhet till klarhet och deras produkter mognat betydligt smakmässigt. Iskristall är den bästa ”standard”-ugåvan i min mening de levererat hitintills, och ljusår från de första Preludium-buteljeringar som gjorde att de tyvärr fick lite dåligt rykte på grund av dålig kommunikation vad Preludium var för en sorts produkt.

De svenska producenterna

Alla de svenska producenterna är värda ett besök i montrarna, de levererar mycket bra och spännande produkter. Själv besökte jag Spirit of Hven, Grythyttan, Box, Smögen, och Mackmyra. Några tips är att prova Box ungerska eklagringar, Smögens Single Cask och Hvens gin! Alla Hvens produkter är eklagrade, även ginen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/whiskyfo/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jenz Rönnow

Grundare av whiskyforum och passionerad whiskyälskare. Startade whiskyforum våren 2004. Mottagare av Gordon & McPhail Scholarship 2010.