Warning: Declaration of title_walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /home/whiskyfo/public_html/wp-content/themes/whiskyforum/functions.php on line 0
Välsmakande rätter med whisky - whiskyforum

Välsmakande rätter med whisky

2012-11-15 0 kommentarer

I samarbete med Jan Groths nya kokbok “Whisky och Mat” presenterar Diageo Classic Malts Selection fem naggande goda recept som passar perfekt till vinterns högtider. De fem recepten bjuder på smakkombinationer med whisky och mat som kompletterar varandra på ett nytt och spännande sätt.

Vintern bjuder på flera tillfällen att umgås med nära och kära och vad passar väl bättre än recept på godsaker som förgyller dessa högtider med en lyxig känsla? Inför vinters högtider har Diageo valt ut ett antal recept och efterrätter från whiskyexperten Jan Groths kokbok ”Whisky och Mat” som passar perfekt till vinterns fester, adventsminglet, julfesten eller som nyårstilltugg. Samtliga rätter innehåller eller serveras i kombination med någon av Diageos klassiska whiskysorter; Classic Malts.

Precis som det numera är en vedertagen konst att kombinera mat med vin och öl håller samma utveckling på att ske med whiskyn. Karaktären hos whisky kan verkligen förhöja smakerna i en rätt eller råvara och ge oväntade kombinationer.

Det gäller att förena smakerna så att både whiskyns och råvarornas karaktär lyfts fram. Det krävs bara lite fantasi och att man vågar prova sig fram. Talisker till mat och speciellt med kallrökt lax är en av mina personliga favoriter”, säger Jan Groth, whiskyambassadör, kokboksförfattare och whiskyexpert.

Ett nytillskott i Diageos Classic Malt Selection är Singleton of Dufftown 12 yo från det anrika destilleriet i Speyside. Singleton är en mjuk, naturligt fyllig single malt whisky med söta, fruktiga noter och en kvardröjande behaglig värme. Den passar utmärkt ihop med en filoicini inlindad i prosciutto och några droppar av en riktigt god olivolja.

Följande recept har valts ut från boken ”Whisky och Mat” av Jan Groth:

1. Potkäs med Talisker
2. Bruschetta Pomodoro e Acciughe med Oban
3. Silltartar med Cragganmore
4. Vietnamesiska vårrullar i scottish dip med Cragganmore
5. Frusen espressosufflé med chokladtryffel och Dalwhinnie

Testa även dessa perfekta smakkombinationer:

Lagavulin och Roquefortost
Oban och syltad/karamelliserad ingefära
Frusen Dalwhinnie med mörk chokladtryffel
Talisker och kallrökt lax


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/whiskyfo/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Jenz Rönnow

Grundare av whiskyforum och passionerad whiskyälskare. Startade whiskyforum våren 2004. Mottagare av Gordon & McPhail Scholarship 2010.